Opskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til 4 personer og 75 kammerjunkere.
Smelt margarinen og lad den køle af. Pisk sukker og æg sammen. Tilsæt den smeltede og afkølede margarine samt rugmel, havregryn og hvedemel. Tilsæt bagepulver og salt og rør dejen sammen.
Lad dejen hvile en time i køleskabet.
Tænd ovnen på 75 grader. Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger omtrent 35 cm. lange. Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem i 25 minutter ved 175 grader. Tag stængerne ud af ovnen og lad dem afkøle 2 minutter. Skær stængerne i ½ cm tykke skiver og fordel dem på bagepapiret.
Bag kammerjunkerne færdige i 15 minutter ved 175 grader, til de er helt tørre, uden at de bliver brankede. Lad kammerjunkerne køle helt af inden servering.
Opbevares i en lufttæt beholder.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen. Pisk indtil massen er lys og luftig. Tilsæt citronsaft, kærnemælk og græsk yoghurt 0,2 %.
Rør det hele godt sammen og stil koldskålen tildækket i køleskabet indtil servering.
Inden servering tilsmages koldskålen med vaniljesukker og/eller citronsaft efter behov.
Man kan eventuelt tilsætte 200 g blendede jordbær for en dejlig jordbærkoldskål.
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb kogebøgerSammen om den sunde mad
mad- og måltiderBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter