Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

KOLDSKÅL MEd kammerjunkerE

Opskriften er til 4 personer og 75 kammerjunkere.

Koldskål med kammerjunkere

Det skal du bruge til koldskålen:

  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ liter kærnemælk
  • ½ liter græsk yoghurt 0,2 %

Det skal du bruge til kammerjunkerne:

  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 50 g margarine- smeltet og afkølet
  • 20 g havregryn
  • 100 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt

Sådan gør du:

Kammerjunkere:

Smelt margarinen og lad den køle af. Pisk sukker og æg sammen. Tilsæt den smeltede og afkølede margarine samt rugmel, havregryn og hvedemel. Tilsæt bagepulver og salt og rør dejen sammen.

Lad dejen hvile en time i køleskabet.

Tænd ovnen på 75 grader. Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger omtrent 35 cm. lange. Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem i 25 minutter ved 175 grader. Tag stængerne ud af ovnen og lad dem afkøle 2 minutter. Skær stængerne i ½ cm tykke skiver og fordel dem på bagepapiret.

Bag kammerjunkerne færdige i 15 minutter ved 175 grader, til de er helt tørre, uden at de bliver brankede. Lad kammerjunkerne køle helt af inden servering.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Koldskål:

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen. Pisk indtil massen er lys og luftig. Tilsæt citronsaft, kærnemælk og græsk yoghurt 0,2 %.

Rør det hele godt sammen og stil koldskålen tildækket i køleskabet indtil servering.

Inden servering tilsmages koldskålen med vaniljesukker og/eller citronsaft efter behov.

Man kan eventuelt tilsætte 200 g blendede jordbær for en dejlig jordbærkoldskål.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

God mad på Julemærkehjemmene

Se vores mad- og måltidspolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
ssssss