Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Julemærket 2023 Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julekort Pins Gavemærker Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Koldskål med kammerjunkere

Opskriften er til 4 personer og 75 kammerjunkere.

Koldskål med kammerjunkere

Det skal du bruge:

Til koldskålen:

  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ liter kærnemælk
  • ½ liter græsk yoghurt 0,2 %

Til kammerjunkerne:

  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 50 g margarine- smeltet og afkølet
  • 20 g havregryn
  • 100 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt

Sådan gør du:

Kammerjunkere:

Smelt margarinen og lad den køle af. Pisk sukker og æg sammen. Tilsæt den smeltede og afkølede margarine samt rugmel, havregryn og hvedemel. Tilsæt bagepulver og salt og rør dejen sammen.

Lad dejen hvile en time i køleskabet.

Tænd ovnen på 75 grader. Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger omtrent 35 cm. lange. Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem i 25 minutter ved 175 grader. Tag stængerne ud af ovnen og lad dem afkøle 2 minutter. Skær stængerne i ½ cm tykke skiver og fordel dem på bagepapiret.

Bag kammerjunkerne færdige i 15 minutter ved 175 grader, til de er helt tørre, uden at de bliver brankede. Lad kammerjunkerne køle helt af inden servering.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Koldskål:

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen. Pisk indtil massen er lys og luftig. Tilsæt citronsaft, kærnemælk og græsk yoghurt 0,2 %.

Rør det hele godt sammen og stil koldskålen tildækket i køleskabet indtil servering.

Inden servering tilsmages koldskålen med vaniljesukker og/eller citronsaft efter behov.

Man kan eventuelt tilsætte 200 g blendede jordbær for en dejlig jordbærkoldskål.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®