Prøv vores nye samtalespil

Få en gratis prøve på spillet, hvor alle vinder. Lær dig selv og din familie bedre at kende.

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Varme hveder

Opskriften er til 12 hveder

Varme hveder

Det skal du bruge:

  • 550 g hvedemel
  • 1 1/4 tsk. salt
  • 100 g smør
  • 30 g gær
  • 2,5 dl. mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1,5 tsk. stødt kardemomme

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde. Rør gæren ud i mælken, og rør det ud i det smeltede smør.

Pisk æggene i et glas og gem en lille smule af sammenpiskede æg til at pensle med hvis du vil have blanke hveder.

Bland det hele sammen i stor skål og ælt dejen til den er fin og blank.

Dæk dejen til og sæt den til hævning i en time.

Del dejen i 12 lige store stykker. Rul dem til små boller, og placer dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Hvederne må gerne stå tæt, men der skal være en lille smule luft imellem.

Lad hvederne hæve i en time.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pensl hvederne med æg inden de sættes i ovnen.

Bag hvederne i 18-20 minutter. Husk at holde øje med dem. Skru lidt ned for ovnen hvis de bliver for mørke.

Lad hvederne køle af på en bagerist. Flæk dem, rist dem og server med koldt smør, ost, marmelade eller hvad du nu har lyst til.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
ssssss