Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

blomkålsFrikadeller

Opskriften er til 8 frikadeller.

blomkålsfrikadeller

Det skal du bruge:

  • 1 blomkål
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 dl hvedemel
  • 1 bdt. persille
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber

Sådan gør du:

Skyl blomkålen og skær den i mindre stykker. Kog den til den er mør.

Blend de kogte blomkålsstykker sammen med løg, hvidløg og chili til en ensartet mos.

Hak persillen. Kom æg, rasp, hakket persille, mel, salt og peber i mosen og rør det hele godt sammen.

Lad farsen hvile på køl i 15 minutter.

Form 8 frikadeller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i ovnen ved 225 grader i 15 minutter til de er lysebrune.

Frikadellerne serveres sammen med stegte kartofler, grøntsager og tzatziki, eller som på billedet med en lækker salat til.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter