Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

blomkålsFrikadeller

Opskriften er til 8 frikadeller.

blomkålsfrikadeller

Det skal du bruge:

  • 1 blomkål
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 dl hvedemel
  • 1 bdt. persille
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber

Sådan gør du:

Skyl blomkålen og skær den i mindre stykker. Kog den til den er mør.

Blend de kogte blomkålsstykker sammen med løg, hvidløg og chili til en ensartet mos.

Hak persillen. Kom æg, rasp, hakket persille, mel, salt og peber i mosen og rør det hele godt sammen.

Lad farsen hvile på køl i 15 minutter.

Form 8 frikadeller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i ovnen ved 225 grader i 15 minutter til de er lysebrune.

Frikadellerne serveres sammen med stegte kartofler, grøntsager og tzatziki, eller som på billedet med en lækker salat til.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger

Sund mad på Julemærkehjemmene

Se vores mad- og måltidspolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
ssssss