Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Se opskrifter Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
top

rugbrødscookies

Opskriften er til 20 stk.

Rugbrøds-cookies

Det skal du bruge:

  • 4 dl rugkerner
  • 4 dl græskarkerner
  • 3 dl vand
  • 10 g gær
  • 2 dl vand
  • 3/4 dl hvedemel
  • ½ tsk. malt (kan købes i større supermarkeder)
  • 4 dl rugmel
  • 2 gulerødder
  • 150 g dadler
  • 1 spsk. salt

Sådan gør du:

Dag 1:

Sæt rugkerner og græskarkerner i blød i 3 dl vand i 24 timer ved stuetemperatur.

Opløs gær i 2 dl vand og rør hvedemel, malt og rugmel i. Riv gulerødderne fint og vend gulerødder, dadler og salt i dejen og sæt den på køl natten over.

Dag 2:

Ælt dejen og form den til 18 kugler. Placer kuglerne på bagepapir og lad dem hæve i 1-2 timer ved stuetemperatur. 

Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20-25 minutter.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter