Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

luciaboller

Prøv vores lækre og bløde Luciaboller. De er perfekte til en hyggelig dag i køkkenet med familien. Opskriften er til 20 stk.

Luciaboller, Julemærkehjemmenes egen opskrift

Det skal du bruge:

  • 1,6 dl olie
  • 5 dl skummetmælk
  • 50 g gær
  • 1 g safran eller gurkemeje
  • 75 g sukker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 500 g hvedemel
  • 500 g fuldkornsmel
  • 1 æg til at pensle bollerne med (du kan tilsætte 1/2 tsk. gurkemeje til ægget for farvens skyld)
  • 40 rosiner til pynt

    Sådan gør du:

    Lun skummetmælken. Smuldr gæren i en skål, tilsæt olie og den lune skummetmælk og rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt herefter sukker, salt, kardemomme og safran/gurkemeje. Tilsæt herefter hvedemel og fuldkorsmel lidt efter lidt og ælt dejen, indtil den er smidig. Hold eventuelt lidt af hvedemelet tilbage. Sæt dejen til at hæve i 30 minutter.

    Del dejen i 20 boller. Du kan forme dem som luciafigurer eller som fine S-figurer. Hver bolle pyntes med 2 rosiner. Lad bollerne hæve på en bageplade i cirka 20 minutter og pensl dem med et sammenpisket æg. Bag bollerne ved 200 grader i en almindelig ovn eller ved 175 grader i en varmluftsovn i cirka 15 minutter. 


    Bliv inspireret til nye retter

    Sulten efter mere?

    Vil du spise sundt og lækkert?

    Sund mad på Julemærkehjemmene

    Bliv inspireret til nye retter