Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Se opskrifter Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
top

afsløring af Julemærket 2020

H.K.H. Kronprinsessen afslørede den 26. oktober dette års Julemærke. Det foregik på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde. Årets Julemærke har fået titlen 'Jul i Fællesskab'. Det er både en kærlig hilsen til genforeningen af Danmark og Sønderjylland i 1920 og en hyldest til det fællesskab, som børn på Julemærkehjem bliver en del af.

Fotograf Søren Hytting

Kronprinsesse Mary og Tomas Björnsson afslører årets Julemærke

'Jul i fællesskab'

Julen handler i høj grad om fællesskab, og samtidig er det i år 100 år siden at Sønderjylland igen blev en del af det danske fællesskab. Derfor var det nærliggende at vælge fællesskabet som tema - og ikke mindst titel - for Julemærket 2020.

Kunstner Tomas Björnsson har udformet Julemærket som et danmarkskort, og overalt kan man se små nisser og figurer der genforenes og fejrer fællesskabet.


Fællesskab er også et af nøgleordene for Julemærkehjemmenes arbejde. Mange af de børn, som får ophold på et Julemærkehjem kæmper med ensomhed. Når de kommer på Julemærkehjem bliver de en del af et omsorgsfuldt fællesskab med plads til alle.


Kronprinsessen sammen med Julemærkebarn Benedicte Vinge og Julemærkefondens direktør Søren Ravn Jensen
Tidligere Julemærkebarn Benedicte

BENEDICTES BREV

Jeg ved, du aldrig har følt, at du har tilhørt et fællesskab eller haft veninder. Du blev ikke set som en pige, der havde noget at sige. Og det har været svært for dig at ændre det i de klasser, du har gået i.

Sådan skriver tidligere Julemærkebarn Benedicte i et brev til sit tidligere jeg, altså den hun var, før hun kom på Julemærkehjem. Brevet læste hun op for Kronprinsessen ved offentliggørelsen af Julemærket. Benedictes ord og fortælling vidner om den fantastiske udvikling hun har været igennem, og om hvordan et ophold på Julemærkehjem har givet hende en ny start.


Kronprinsessen med tidligere Julemærkebørn

Fire tidligere Julemærkebørn stod klar, da Kronprinsessen forlod Julemærkehjemmet i Roskilde. De havde alle sammen skrevet et brev til deres tidligere jeg, som de overrakte til Kronprinsessen. De fik sig en god snak om, hvad de havde fået ud af deres ophold på Julemærkehjemmet.

I baggrunden ses Anne Glad Wagner, næstformand i Julemærkefondens bestyrelse.


Julemærkekunstner 2020 Thomas Björnsson

Julemærket 2020 er tegnet af Tomas Björnsson. Han er uddannet illustrator og har lagt pen til flere undervisningsbøger til danske skolebørn. For nylig har han skrevet og illustreret en børnebog om lungekræft, og hans smukke og meget levende streg har prydet Børnenes U-landskalender. Om udfordringen med at tegne årets Julemærke, siger Tomas:

Jeg elsker denne slags opgaver, der kræver masser af detaljer til både at skabe god stemning og samtidig fortælle en spændende historie.