Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Rørt laks med æble, purløg og skyr på ristet rugbrød

Opskriften er til 4 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Ann-Christine Hellerup Brandt.

Rørt laks

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 125 g varmrøget laks
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1/2 dl skyr
  • 1 æble
  • 1/2 dl purløg
  • 1 økologisk citron
  • 4 skiver rugbrød

Sådan gør du:

Mos den varmrøgede laks med en gaffel og rør den sammen med mayonnaise og cremefraiche, til moussen har en lækker cremet konsistens.

Riv æbler på et rivejern, hak purløget fint og rør begge dele i laksemoussen. Smag den til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.

Rist rugbrødet og skær det herefter i små trekanter, som anrettes med rørt laks ovenpå.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

ssssss