Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Rørt laks med æble, purløg og skyr på ristet rugbrød

Opskriften er til 4 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Ann-Christine Hellerup Brandt.

Rørt laks

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 125 g varmrøget laks
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1/2 dl skyr
  • 1 æble
  • 1/2 dl purløg
  • 1 økologisk citron
  • 4 skiver rugbrød

Sådan gør du:

Mos den varmrøgede laks med en gaffel og rør den sammen med mayonnaise og cremefraiche, til moussen har en lækker cremet konsistens.

Riv æbler på et rivejern, hak purløget fint og rør begge dele i laksemoussen. Smag den til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.

Rist rugbrødet og skær det herefter i små trekanter, som anrettes med rørt laks ovenpå.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund mad på Julemærkehjemmene

Læs mere om vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.