Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Rørt laks med æble, purløg og skyr på ristet rugbrød

Opskriften er til 4 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Ann-Christine Hellerup Brandt.

Rørt laks

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 125 g varmrøget laks
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1/2 dl skyr
  • 1 æble
  • 1/2 dl purløg
  • 1 økologisk citron
  • 4 skiver rugbrød

Sådan gør du:

Mos den varmrøgede laks med en gaffel og rør den sammen med mayonnaise og cremefraiche, til moussen har en lækker cremet konsistens.

Riv æbler på et rivejern, hak purløget fint og rør begge dele i laksemoussen. Smag den til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.

Rist rugbrødet og skær det herefter i små trekanter, som anrettes med rørt laks ovenpå.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss