Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

BULGURSALAT MED KYLLING

Opskriften er til 4 personer

bulgursalat med kylling

Det skal du bruge til bulgursalaten:

  • 2 ½ dl fuldkornsbulgur eller couscous
  • 6 tørrede abrikoser
  • 2 store tomater
  • 3 forårsløg
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • Saft af 1 citron
  • 3 tsk. olie
  • 50 g sort oliven 
  • ½ bundt persille
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. paprika
  • Salt efter smag

Det skal du bruge til kyllingen:

  • 500 g kyllinginderfilet
  • 40 g kikærtemel eller 1 dl rasp
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. chilipulver

Sådan gør du:

Skyl bulguren i en sigte og  kom den i en skål.  Hæld kogende vand over, så det dækker bulguren. Lad det trække 10-15 minutter og afdryp herefter i en sigte.

Tænd ovnen på 200 grader.  Bland kikærtemel, paprika, salt, hvidløgspulver og chilipulver i en dyb tallerken. Vend kyllingefileterne heri og steg dem i ovnen i 10 minutter ved 200 grader.

Udblød abrikoserne et par minutter i kogende vand. Skær tomater, forårsløg, peberfrugt og abrikoser i mindre stykker og hak hvidløget fint.

Bland grøntsager, abrikoser og hvidløg med bulguren. Vend herefter citronsaft, olie, oliven, fint hakket persille, timian og paprika i salaten. Smag til med salt.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.