Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

BULGURSALAT MED KYLLING

Opskriften er til 4 personer

bulgursalat med kylling

Det skal du bruge:

Bulgursalat:

  • 2 ½ dl fuldkornsbulgur eller couscous
  • 6 tørrede abrikoser
  • 2 store tomater
  • 3 forårsløg
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • Saft af 1 citron
  • 3 tsk. olie
  • 50 g sort oliven
  • ½ bundt persille
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. paprika
  • Salt efter smag

Kylling:

  • 500 g kyllinginderfilet
  • 40 g kikærtemel eller 1 dl rasp
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. chilipulver

Sådan gør du:

Skyl bulguren i en sigte og kom den i en skål. Hæld kogende vand over, så det dækker bulguren. Lad det trække 10-15 minutter og afdryp herefter i en sigte.

Tænd ovnen på 200 grader. Bland kikærtemel, paprika, salt, hvidløgspulver og chilipulver i en dyb tallerken. Vend kyllingefileterne heri og steg dem i ovnen i 10 minutter ved 200 grader.

Udblød abrikoserne et par minutter i kogende vand. Skær tomater, forårsløg, peberfrugt og abrikoser i mindre stykker og hak hvidløget fint.

Bland grøntsager, abrikoser og hvidløg med bulguren. Vend herefter citronsaft, olie, oliven, fint hakket persille, timian og paprika i salaten. Smag til med salt.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter