Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Se opskrifter Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
top

GULLASCHSUPPE

Opskriften er fra Julemærkehjemmet Liljeborg og er til 4 personer.

Ungarnsk gullasch suppe

Det skal du bruge:

  • 600 g skært oksekød i tern, max. 10% fedt
  • 3 løg, i tern
  • 1 spsk paprika
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger, okse
  • 12 store kartofler, i tern
  • 6 gulerødder, i tern
  • 1 peberfrugt, i strimler eller tern
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1-2 spsk salt

TIP!

Skal suppen være mere fyldig, kan man tilsætte porrer.

Til et barn anbefaler vi på Julemærkehjemmet Liljeborg ¼ af portionen sammen med et stykke fuldkornsflutes.


Sådan gør du:

Kød og løg brunes i gryden sammen med paprika.

Tilsæt vand og bouillonterning. Koges i ca. 1 time til det er næsten mørt.

Tilsæt kartofler, gulerødder, peberfrugt, hakkede flåede tomater, hvidløg, salt og peber.

Suppen kan serveres med grovflutes med mindst 5-8% kostfibre.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter