Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

GULLASCHSUPPE

Opskriften er fra Julemærkehjemmet Liljeborg og er til 4 personer.

Ungarnsk gullasch suppe

Det skal du bruge:

  • 600 g skært oksekød i tern, max. 10% fedt
  • 3 løg, i tern
  • 1 spsk paprika
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger, okse
  • 12 store kartofler, i tern
  • 6 gulerødder, i tern
  • 1 peberfrugt, i strimler eller tern
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1-2 spsk salt

TIP!

Skal suppen være mere fyldig, kan man tilsætte porrer.

Til et barn anbefaler vi på Julemærkehjemmet Liljeborg ¼ af portionen sammen med et stykke fuldkornsflutes.


Sådan gør du:

Kød og løg brunes i gryden sammen med paprika.

Tilsæt vand og bouillonterning. Koges i ca. 1 time til det er næsten mørt.

Tilsæt kartofler, gulerødder, peberfrugt, hakkede flåede tomater, hvidløg, salt og peber.

Suppen kan serveres med grovflutes med mindst 5-8% kostfibre.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss