Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Se opskrifter Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
top

FRIKADELLER FRa JULEMÆRKEHJEMMET LILJEBORG

Opskriften er til 4 personer.

Frikadeller - nem og let opskrift fra Julemærkehjemmet Liljeborg

Det skal du bruge:

  • 500 g hakket kalv og flæsk, max. 10 % fedt
  • 1 stort løg, fintrevet
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1-2 tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 2 dl minimælk

TIP til Madpakken!

Lav dobbelt portion; så kan du bruge frikadellerne som pålæg i madpakken.


Sådan gør du:

Rør kødet med løg, æg, havregryn, salt og peber.

Rør mælken i lidt ad gangen til farsen har en lind konsistens.

Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time - så bliver den mere fast.

Farsen formes til frikadeller med en spiseske og sættes på en bageplade med bagepapir.

Steg frikadellerne i en forvarmet ovn på 230 grader i ca. 15 minutter, indtil de er gennemstegte.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter