Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

FRIKADELLER FRa JULEMÆRKEHJEMMET LILJEBORG

Opskriften er til 4 personer.

Frikadeller - nem og let opskrift fra Julemærkehjemmet Liljeborg

Det skal du bruge:

  • 500 g hakket kalv og flæsk, max. 10 % fedt
  • 1 stort løg, fintrevet
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1-2 tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 2 dl minimælk

TIP til Madpakken!

Lav dobbelt portion; så kan du bruge frikadellerne som pålæg i madpakken.

Til et barn anbefaler vi på Julemærkehjemmet Liljeborg 1/6 af portionen sammen med 3-4 kartofler, 3 spsk brun sovs og salat. Prøv evt. vores broccolisalat. Du kan også sparer sovsen og i stedet spise vores rødbede-æblesalat til frikadellerne.


Sådan gør du:

Rør kødet med løg, æg, havregryn, salt og peber.

Rør mælken i lidt ad gangen til farsen har en lind konsistens.

Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time - så bliver den mere fast.

Farsen formes til frikadeller med en spiseske og sættes på en bageplade med bagepapir.

Steg frikadellerne i en forvarmet ovn på 230 grader i ca. 15 minutter, indtil de er gennemstegte.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss