Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

FRIKADELLER FRa JULEMÆRKEHJEMMET LILJEBORG

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 500 g hakket kalv og flæsk, max. 10 % fedt
  • 1 stort løg, fintrevet
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1-2 tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 2 dl minimælk

Madpakkefif:

Lav dobbelt portion; så kan du bruge frikadellerne som pålæg i madpakken.

Til et barn anbefaler vi på Julemærkehjemmet Liljeborg 1/6 af portionen sammen med 3-4 kartofler, 3 spsk brun sovs og salat. Prøv evt. vores broccolisalat. Du kan også sparer sovsen og i stedet spise vores rødbede-æblesalat til frikadellerne.

Sådan gør du:

Rør kødet med løg, æg, havregryn, salt og peber.

Rør mælken i lidt ad gangen til farsen har en lind konsistens.

Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time - så bliver den mere fast.

Farsen formes til frikadeller med en spiseske og sættes på en bageplade med bagepapir.

Steg frikadellerne i en forvarmet ovn på 230 grader i ca. 15 minutter, indtil de er gennemstegte.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.