Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Se opskrifter Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
top

BAGT TORSK MED RØDBEDE, PEBERROD OG BACON

Opskriften er til 4 personer.

Bagt torsk med grøntsager

Det skal du bruge:

  • 600 g torskefilet uden skind
  • 150 g kalkunbacon, i tern
  • 1 spsk peberrod, revet
  • 1 lille håndfuld persille
  • 2 spsk kapers
  • 1000 g rødbeder
  • Saft af ½ citron
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber

TIP!

Til yoghurtdressing kan du blande 2 dl græsk yoghurt 2% med ½ tsk citronsaft, 1 fintsnittet forårsløg og smage til med salt og peber.


Sådan gør du:

Læg fisken i serveringsfad, som er smurt og krydr med salt og peber. Fisken bages i 10-12 minutter ved 200 grader til den akkurat er gennemstegt og ikke er gennemsigtig længere.

Kog rødbederne, så de stadig har lidt bid, ca. 15-20 minutter.

Køl dem af og smut skallen af. Skær rødbederne i små tern og kom dem i en skål.

Riv peberrod og vend med citronsaft og olie. Smag til med salt og peber og drys til sidst med grofthakket persille.

Steg bacon sprød i ovnen i ca. 10 minutter ved 225 grader og bland det hele. Baconen drysses over torsken inden servering.

Retten servers sammen med kogte kartofler samt grøntsager.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter