Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

BAGT TORSK MED RØDBEDE, PEBERROD OG BACON

Opskriften er til 4 personer.

Bagt torsk med grøntsager

Det skal du bruge:

  • 600 g torskefilet uden skind
  • 150 g kalkunbacon, i tern
  • 1 spsk peberrod, revet
  • 1 lille håndfuld persille
  • 2 spsk kapers
  • 1000 g rødbeder
  • Saft af ½ citron
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber

TIP!

Til yoghurtdressing kan du blande 2 dl græsk yoghurt 2% med ½ tsk citronsaft, 1 fintsnittet forårsløg og smage til med salt og peber.


Sådan gør du:

Læg fisken i serveringsfad, som er smurt og krydr med salt og peber. Fisken bages i 10-12 minutter ved 200 grader til den akkurat er gennemstegt og ikke er gennemsigtig længere.

Kog rødbederne, så de stadig har lidt bid, ca. 15-20 minutter.

Køl dem af og smut skallen af. Skær rødbederne i små tern og kom dem i en skål.

Riv peberrod og vend med citronsaft og olie. Smag til med salt og peber og drys til sidst med grofthakket persille.

Steg bacon sprød i ovnen i ca. 10 minutter ved 225 grader og bland det hele. Baconen drysses over torsken inden servering.

Retten servers sammen med kogte kartofler samt grøntsager.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®