Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

KYLLINGESPYD MED KARTOFFELROULADE OG ÆRTEDIP

Opskriften er til 4 personer

Kyllingespyd

Det skal du bruge:

Kartoffelroulade:

  • 1 kg skrællede kartofler, groft revne
  • 2 æg
  • 200 g revet ost
  • ½ tsk salt

Fyld:

  • 200 g frisk spinat
  • 200 g pikant flødeost
  • 1 rød peber i små tern

Kyllingespyd:

  • Kyllingebryster
  • Majsmel
  • Salt og peber

Ærtedip:

  • 2 fed hvidløg
  • 200 g ærter
  • 1 tsk olie
  • 1 spsk vand
  • lidt salt

Tip til servering:

Serveres med coleslaw fra valdemarsro.dk
- byt cremefraiche og mayonnaise ud med græsk youghurt for en lettere version.


Sådan gør du:

Kartoffelroulade:

Ovnen tændes på 170 grader varmluft. De revne kartofler presses fri for vand i et viskestykke og blandes med æg, ost og salt. Kom kartoffelmassen på en bageplade med bagepapir og bag den i 20 – 30 minutter.

Når den er bagt, stilles den til afkøling.
Pikant osten smøres på den afkølede kartoffelbund, der drysses med peberfrugt i tern samt friske spinatblade.
Kartoffelbunden rulles stramt sammen til en roulade og stilles på køl mindst 12 timer.

Når den skal serveres, skæres den i skiver og lægges på en bageplade med bagepapir. Bages ved 170 grader varm ovn i ca. 10 min.

Vi anbefaler 2 skiver kartoffelroulade pr. portion.

Ærtedip:

Alle ingredienser kommes i blenderen og blendes til det har en cremet konsistens.

Vi anbefaler 1 spsk. pr. portion.

Kyllingespyd:

Grill spydene ligges i vand – det øger deres holdbarhed.

Kyllingbryst halveres på den lange led. Herefter vendes de i majsmel, salt og peber. Sæt dem på spyd og i ovnen på 175 gr. i 45 min.

Velbekomme.


Hør Regine fortælle om sit ophold

Mød Regine.

 Julemærkehjemmet Hobro

Læs mere

Kogebog fra Hobro

Køb nu.
ssssss