Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Julemærket 2023 Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julekort Pins Gavemærker Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

KYLLINGESPYD MED KARTOFFELROULADE OG ÆRTEDIP

Opskriften er til 4 personer

Kyllingespyd

Det skal du bruge:

Kartoffelroulade:

  • 1 kg skrællede kartofler, groft revne
  • 2 æg
  • 200 g revet ost
  • ½ tsk salt

Fyld:

  • 200 g frisk spinat
  • 200 g pikant flødeost
  • 1 rød peber i små tern

Kyllingespyd:

  • Kyllingebryster
  • Majsmel
  • Salt og peber

Ærtedip:

  • 2 fed hvidløg
  • 200 g ærter
  • 1 tsk olie
  • 1 spsk vand
  • lidt salt

Tip til servering:

Serveres med coleslaw fra valdemarsro.dk
- byt cremefraiche og mayonnaise ud med græsk yoghurt for en lettere version.


Sådan gør du:

Kartoffelroulade:

Ovnen tændes på 170 grader varmluft. De revne kartofler presses fri for vand i et viskestykke og blandes med æg, ost og salt. Kom kartoffelmassen på en bageplade med bagepapir og bag den i 20 – 30 minutter.

Når den er bagt, stilles den til afkøling.
Pikant osten smøres på den afkølede kartoffelbund, der drysses med peberfrugt i tern samt friske spinatblade.
Kartoffelbunden rulles stramt sammen til en roulade og stilles på køl mindst 12 timer.

Når den skal serveres, skæres den i skiver og lægges på en bageplade med bagepapir. Bages ved 170 grader varm ovn i ca. 10 min.

Vi anbefaler 2 skiver kartoffelroulade pr. portion.

Ærtedip:

Alle ingredienser kommes i blenderen og blendes til det har en cremet konsistens.

Vi anbefaler 1 spsk. pr. portion.

Kyllingespyd:

Grillspyddene ligges i vand – det øger deres holdbarhed.

Kyllingebrysterne halveres på den lange led. Herefter vendes de i majsmel, salt og peber. Sæt dem på spyd og i ovnen på 175 gr. i 45 min.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®