Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Julemærket 2023 Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julekort Pins Gavemærker Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Juleopskrifter fra Julemærkehjemmene

LANGTIDSSTEGT ANDESTEG MED SKYSOVS

Opskriften er til 4 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores køkkenledere.

Langtidsstegt and

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge

  • En and (mindst 3,2 kg.)
  • 4 æbler
  • 200 g svedsker
  • 1 dl. ribssaft
  • 2 spsk. maizenamel
  • ½ dl minimælk
  • Kulør
  • Salt og peber

Sådan laver du anden

Tø anden op over tre døgn i køleskab.

Tag indmaden ud af anden, skyld den indeni og tør den godt. Klip vingespidserne af og gem dem til saucen. Gnid salt og peber på anden både indeni og udenpå.

Skær æblerne i både, vend dem med svedsker og kom dem ind i anden, som lukkes med kødnåle.

Læg anden med brystet nedad på en rist over en bradepanden. Læg vinger og indmad i en bradepande og tilsæt 1 liter kogende vand.

And, vinger og indmad steges i 4 timer ved 130 grader (ikke varmluft). Vend herefter anden og steg den yderligere 2 timer med brystet opad ligeledes ved 130 grader.

Lad anden køle lidt af, inden den parteres. Læg andestykkerne i en bradepande, så de er klar til at blive grillet lige inden servering. Læg stykkerne med skindet opad.

Sådan laver du saucen

Hæld skyen fra vinger og indmad igennem en sigte over i en gryde. Lad skyen stå koldt evt. i køleskab, hvis der er tid til det. Fedtet samler sig på overfladen og er nemt at fjerne.

Bring skyen i kog og lad den koge ind til ¾ dl. Tilsæt ribssaft og salt og peber. Rør maizenamel i lidt koldt vand og tilsæt maizenablandingen under omrøring, til saucen har den ønskede konsistens. Kog saucen op og tilsæt minimælk og kulør, til saucen har den ønskede kulør. Smag saucen til med salt, peber og ribssaft.

Pensl andestykkerne med lidt andefedt inden servering, drys med salt, og grill anden i ovnen i 5-10 minutter til skindet er sprødt og lækkert.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®