Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Julemærket 2020JulekortGavemærkerPinsKogebøgerVis din støttee-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Julemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe JuleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

LANGTIDSSTEGT ANDESTEG MED SKYSOVS

Opskriften er til 4 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores køkkenledere.

Langtidsstegt and

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge

  • En and (mindst 3,2 kg.)
  • 4 æbler
  • 200 g svedsker
  • 1 dl. ribssaft
  • 2 spsk. maizenamel
  • ½ dl minimælk
  • Kulør
  • Salt og peber

Sådan laver du anden

Tø anden op over tre døgn i køleskab.

Tag indmaden ud af anden, skyld den indeni og tør den godt. Klip vingespidserne af og gem dem til saucen. Gnid salt og peber på anden både indeni og udenpå.

Skær æblerne i både, vend dem med svedsker og kom dem ind i anden, som lukkes med kødnåle.

Læg anden med brystet nedad på en rist over en bradepanden. Læg vinger og indmad i en bradepande og tilsæt 1 liter kogende vand.

And, vinger og indmad steges i 4 timer ved 130 grader (ikke varmluft). Vend herefter anden og steg den yderligere 2 timer med brystet opad ligeledes ved 130 grader.

Lad anden køle lidt af, inden den parteres. Læg andestykkerne i en bradepande, så de er klar til at blive grillet lige inden servering. Læg stykkerne med skindet opad.

Sådan laver du saucen

Hæld skyen fra vinger og indmad igennem en sigte over i en gryde. Lad skyen stå koldt evt. i køleskab, hvis der er tid til det. Fedtet samler sig på overfladen og er nemt at fjerne.

Bring skyen i kog og lad den koge ind til ¾ dl. Tilsæt ribsaft og salt og peber. Rør maizenamel i lidt koldt vand og tilsæt maizenabladingen under omrøring, til saucen har den ønskede konsistens. Kog saucen op og tilsæt minimælk og kulør, til saucen har den ønskede farve. Smag saucen til med salt, peber og ribssaft.

Pensl andestykkerne med lidt andefedt inden servering, drys med salt, og grill anden i ovnen i 5-10 minutter til skindet er sprødt og lækkert.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Læs mere om vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.