Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

SVENSK PEBERKAGE MED ÆBLE OG KANEL

Opskriften er til 4 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Jon Daniel Eklund.

Svensk peberkage
Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 100 g smør, stuetempereret
  • 50 g smagsneutral olie
  • 3,5 dl brun farinsukker
  • 3 store æg
  • 1,5 dl cheasy fraiche (5%) eller skyr
  • 2 små æbler eller 1 stort
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl fuldkornshvedemel
  • 1,5 spsk. kanel
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1,5 tsk. bagepulver

Sådan gør du:

Pisk smør og farinsukker sammen i en stor skål. Tilsæt et æg ad gangen og pisk ingredienserne hurtigt sammen.

Riv æblerne groft og bland dem i dejen sammen med cheasy fraiche. Sigt melet i til sidst og brug en dejskraber til at vende dejen sammen.

Bland krydderier og bagepulver i og hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35-40 minutter.

Tip: Du kan bruge en sjov form, som kan give kagen et flot mønster. Drys evt. en lille smule mel i formen, så du er sikker på, kagen kan komme ud.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss