Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Juleopskrifter fra Julemærkehjemmene

Risengrød med appelsin og solbærpulver

Opskriften er til 2 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Lasse Skjønning Andersen.

Risengrød med appelsin og solbær

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 100 g grødris (alternativt fuldkornsgrødris, som er forkogt)
  • 0,75 l skummetmælk
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 appelsin
  • En håndfuld valnødder
  • 1 spsk. frysetørret solbærpulver (kan købes i velassorterede supermarkeder eller på nettet)

Sådan gør du:

Kom grødris og skummetmælk i en tykbundet gryde og kog grøden op ved svag varme. Rør jævnligt i gryden, så mælken og risene ikke brænder på. Når risene er møre, men stadigvæk har en lille smule bid, er grøden færdig og smages til med salt.

Rist valnødderne på en varm pande og skræl appelsinen og skær den i tern. Server grøden med nødder, appelsin og frysetørret solbærpulver på toppen.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®