Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

RISENGRØD MED APPeLSIN OG SOLBÆRPULVER

Opskriften er til 2 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Lasse Skjønning Andersen.

Risengrød med appelsin og solbær

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 100 g grødris (alternativt fuldkornsgrødris, som er forkogt)
  • 0,75 l skummetmælk
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 appelsin
  • En håndfuld valnødder
  • 1 spsk. frysetørret solbærpulver (kan købes i velassorterede supermarkeder eller på nettet)

Sådan gør du:

Kom grødris og skummetmælk i en tykbundet gryde og kog grøden op ved svag varme. Rør jævnligt i gryden, så mælken og risene ikke brænder på. Når risene er møre, men stadigvæk har en lille smule bid, er grøden færdig og smages til med salt.

Rist valnødderne på en varm pande og skræl appelsinen og skær den i tern. Server grøden med nødder, appelsin og frysetørret solbærpulver på toppen.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss