Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

GRØNKÅLSSALAT MED ANDEBRYST OG APPELSIN

Opskriften er til 4 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Ann-Christine Hellerup Brandt.

Grønkålssalat med and

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

Salat:

  • 1 andebryst
  • 150 g grønkål, fintsnittet
  • 1 appelsin
  • 60 g valnødder, grofthakkede

Dressing:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1/2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rids skindet på andebrystet og gnid det med salt og peber. Kom andebryst på en kold pande med skindsiden ned, tænd for middelvarme og lad andebrystet stege på panden i 30 minutter. Vend det herefter og steg videre på den anden side i 5 minutter. Lad andebrystet hvile på et skærebræt i 10 minutter, inden det skæres i tynde skiver.

Rør dressingen sammen, og snit grønkålen fint. Appelsinerne fileteres ved at skære skrællen af og derefter de tynde hvide hinder, der adskiller bådene fra hinanden.

Vend dressingen i grønkålen og anret kålen på et fad med tynde skiver andebryst, tynde skiver appelsin og grofthakkede valnødder.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

ssssss