Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Julemærket 2019JulemærkerJulekortGavemærkerPinsKogebøgerAndre varere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuledonationBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnere-Julemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

GRØNKÅLSSALAT MED ANDEBRYST OG APPELSIN

Opskriften er til 4 personer.

Grønkålssalat med and

Det skal du bruge:

Salat:

  • 1 andebryst
  • 150 g grønkål, fintsnittet
  • 1 appelsin
  • 60 g valnødder, grofthakkede

Dressing:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1/2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rids skindet på andebrystet og gnid det med salt og peber. Kom andebryst på en kold pande med skindsiden ned, tænd for middelvarme og lad andebrystet stege på panden i 30 minutter. Vend det herefter og steg videre på den anden side i 5 minutter. Lad andebrystet hvile på et skærebræt i 10 minutter, inden det skæres i tynde skiver.
Rør dressingen sammen, og snit grønkålen fint. Appelsinerne fileteres ved at skære skrællen af og derefter de tynde hvide hinder, der adskiller bådene fra hinanden.
Vend dressingen i grønkålen og anret kålen på et fad med tynde skiver andebryst, tynde skiver appelsin og grofthakkede valnødder.

Velbekomme.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Læs mere om vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.