Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Frikadeller med squash

Opskriften er til 4 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Ann-Christine Hellerup Brandt.

frikadeller med squash

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 400 g hakket svinekød
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 300 g squash
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. timian
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg fint og riv squashen på et rivejern. Kom svinekød, hvedemel, mælk, æg, løg, squash, hvidløg, timian, salt og peber i en skål og rør farsen sammen med en håndmikser i 2-3 minutter.

Sæt farsen på køl og lad den hvile i en halv time.

Form farsen til små frikadeller og sæt dem på en bradepande med bagepapir.

Bag frikadellerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter de vendes og bages videre i 10 min.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter