Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

FORSTANDERENS CHILI CON CARNE

Opskriften er til 4 personer.

Chili con carne - forstanderens livret

Det skal du bruge:

  • 1 dåse kidneybønner
  • 500 g hakket oksekød, 3-6% fedt
  • 2 løg
  • 2 grønne peberfrugt
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1/2 tsk. tørret chili
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 gulerødder

  • 2 dl. vand
  • 1/2 spsk. vineddike
  • 1/2 spsk. honning
  • 1/2 tsk. allehånde
  • 1 tsk. kakaopulver
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. spidskommenpeber

Sådan gør du:

Oksekødet svitses i lidt olie i en gryde.

Løg og hvidløg pilles og hakkes fint (pres evt. hvidløg), tilsættes kødet i gryden og svitses med lidt.

Skyl og skræl gulerødderne og skær dem i tern inden de kommes i retten. 

Tilsæt hakkede, flåede tomater og vand.

Drys lidt salt og peber i retten og lad den simre i 15 minutter.

Kom vineddike og honning i og tilsæt resten af krydderierne og kidneybønner.

Peberfrugt skylles, renses og skæres i tern og kommes i gryden.

Lad retten simre i 5-10 minutter mere og smag den til inden servering.

Retten serveres med fuldkornsris, groft brød og salat.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss