Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Julemærket 2019JulemærkerJulekortGavemærkerPinsKogebøgerAndre varere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuledonationBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnere-Julemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

FORSTANDERENS CHILI CON CARNE

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 1 dåse kidneybønner
  • 500 g hakket oksekød, 3-6% fedt
  • 2 løg
  • 2 grønne peberfrugt
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1/2 tsk. tørret chili
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 gulerødder

  • 2 dl. vand
  • 1/2 spsk. vineddike
  • 1/2 spsk. honning
  • 1/2 tsk. allehånde
  • 1 tsk. kakaopulver
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. spidskommenpeber

Sådan gør du:

Oksekødet svitses i lidt olie i en gryde.

Løg og hvidløg pilles og hakkes fint (pres evt. hvidløg), tilsættes kødet i gryden og svitses med lidt.

Skyl og skræl gulerødderne og skær dem i tern inden de kommes i retten. 

Tilsæt hakkede, flåede tomater og vand.

Drys lidt salt og peber i retten og lad den simre i 15 minutter.

Kom vineddike og honning i og tilsæt resten af krydderierne og kidneybønner.

Peberfrugt skylles, renses og skæres i tern og kommes i gryden.

Lad retten simre i 5-10 minutter mere og smag den til inden servering.

Tilbehør:

Retten serveres med fuldkornsris, groft brød og salat.

TIPS:

Retten kan også laves dagen i forvejen og varmes op.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.