Opskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til 4 personer.
Skyl æblerne og skræl dem . Skær dem i fire både, fjern kernehuset og skær bådene i tern. Kom æbleternene i en gryde sammen med vand, og bring blandingen i kog ved svag varme.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv og skrap vaniljekornene ud. Kom vaniljekorn samt vaniljestangen i gryden til æblerne og rør rundt.
Lad æblekompotten stå og småkoge i 5-8 minutter, så æblerne endnu ikke er kogt helt ud. Husk at røre rundt jævnligt. Smag til med sukker og lad det køle af.
Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
Hak rugbrødet i små stykker sammen med hasselnødderne (eller blend det). Bland sukker og kanel sammen med rugbrød-hasselnøddemassen og fordel det på en bageplade med bagepapir.
Bag 5-10 minutter i den varme ovn, eller til det er sprødt (hold øje med det, så ikke det bliver sort). Lad det køle af.
Anret efterårskompotten med knas i mindre glas ved følgende fremgangmåde: 1 spsk. æblekompot, 1 spsk. rugknas, 1 spsk. græsk yoghurt (eller andet surmælksprodukt)
Pynt evt. med 1 tsk. hakket mørk chokolade (min.70%).
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb kogebøgerSammen om den sunde mad
mad- og måltiderBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter