Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Se opskrifter Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
top

æbleKOMPOT MED RUGKNAS OG GRÆSK YOUGHURT

Opskriften er til 4 personer.

æblekompot med rugknas og græsk youghurt

Det skal du bruge:

Æblekompot

  • 3 æbler
  • ½ vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. vand

Rugknas

  • 1 skive rugbrød
  • 8 stk. hasselnødder
  • 1,5 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. kanel, stødt
  • 4 spsk. græsk yoghurt 10 % eller andet surmælksprodukt

Sådan gør du:

Æblekompot

Skyl æblerne og skræl dem . Skær dem i fire både, fjern kernehuset og skær bådene i tern. Kom æbleternene i en gryde sammen med vand, og bring blandingen i kog ved svag varme.

Flæk vaniljestangen med en skarp kniv og skrap vaniljekornene ud. Kom vaniljekorn samt vaniljestangen i gryden til æblerne og rør rundt.

Lad æblekompotten stå og småkoge i 5-8 minutter, så æblerne endnu ikke er kogt helt ud. Husk at røre rundt jævnligt. Smag til med sukker og lad det køle af.

Rugknas

Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).

Hak rugbrødet i små stykker sammen med hasselnødderne (eller blend det). Bland sukker og kanel sammen med rugbrød-hasselnøddemassen og fordel det på en bageplade med bagepapir.

Bag 5-10 minutter i den varme ovn, eller til det er sprødt (hold øje med det, så ikke det bliver sort). Lad det køle af.

Anret efterårskompotten med knas i mindre glas ved følgende fremgangmåde: 1 spsk. æblekompot, 1 spsk. rugknas, 1 spsk. græsk yoghurt (eller andet surmælksprodukt)

Pynt evt. med 1 tsk. hakket mørk chokolade (min.70%).

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter