Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Julemærket 2023 Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julekort Pins Gavemærker Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

RUGBRØD

Opskriften er til 2 stk.

Hjemmebagt rugbrød

Det skal du bruge:

  • 2 flasker mørk hvidtøl
  • 4 dl. kærnemælk
  • 40 g. gær
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 400 g. rugmel
  • 600 g. hvedemel
  • 400 g. udblødte rugkerner (står i blød i hvidtøllet natten over)
  • 200 g. græskarkerner
  • 300 g. solsikkekerner

Sådan gør du:

Kom kærnemælk i en skål og rør gær, honning og salt heri. Tilsæt udblødte rugkerner og hvidtøl. De øvrige ingredienser tilsættes. Ælt dejen godt sammen på en køkkenmaskine. Brug padlen - ikke dejkroge, da dejen er meget blød og klistrer.

Smør formene (3 liter) og hæld dejen i. Den hæver nu i formene 2-4 timer med husholdningsfilm over.

Sæt brødene i midten af en kold oven. Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft) og bag brødene i 50-60 minutter. Tag dem ud af formene og lad dem afkøle på en rist.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®