Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

RUGBRØD

Opskriften er til 2 stk.

Hjemmebagt rugbrød

Det skal du bruge:

  • 2 flasker mørk hvidtøl
  • 4 dl. kærnemælk
  • 40 g. gær
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 400 g. rugmel
  • 600 g. hvedemel
  • 400 g. udblødte rugkerner (står i blød i hvidtøllet natten over)
  • 200 g. græskarkerner
  • 300 g. solsikkekerner

Sådan gør du:

Kom kærnemælk i en skål og rør gær, honning og salt heri. Tilsæt udblødte rugkerner og hvidtøl. De øvrige ingredienser tilsættes. Ælt dejen godt sammen på en køkkenmaskine. Brug padlen - ikke dejkroge, da dejen er meget blød og klistrer.

Smør formene (3 liter) og hæld dejen i. Den hæver nu i formene 2-4 timer med husholdningsfilm over.

Sæt brødene i midten af en kold oven. Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft) og bag brødene i 50-60 minutter. Tag dem ud af formene og lad dem afkøle på en rist.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger

Sund mad på Julemærkehjemmene

Se vores mad- og måltidspolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
ssssss