Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

RUGBRØD

Opskriften er til 2 stk.

Hjemmebagt rugbrød

Det skal du bruge:

  • 2 flasker mørk hvidtøl
  • 4 dl. kærnemælk
  • 40 g. gær
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 400 g. rugmel
  • 600 g. hvedemel
  • 400 g. udblødte rugkerner (står i blød i hvidtøllet natten over)
  • 200 g. græskarkerner
  • 300 g. solsikkekerner

Sådan gør du:

Kom kærnemælk i en skål og rør gær, honning og salt heri. Tilsæt udblødte rugkerner og hvidtøl. De øvrige ingredienser tilsættes. Ælt dejen godt sammen på en køkkenmaskine. Brug padlen - ikke dejkroge, da dejen er meget blød og klistrer.

Smør formene (3 liter) og hæld dejen i. Den hæver nu i formene 2-4 timer med husholdningsfilm over.

Sæt brødene i midten af en kold oven. Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft) og bag brødene i 50-60 minutter. Tag dem ud af formene og lad dem afkøle på en rist.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter