Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

SPICY FISKEBURGER 

Opskriften er til 4 personer.

Spicy fiskeburger

Det skal du bruge:

Til fiskeburgerne:

  • 600 g hakket fiskekød
  • 1 spsk. koriander
  • 1 rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. frisk ingefær, fintrevet
  • 2 æggehvider
  • 1 dl. havregryn
  • 2 spsk. olie

Til dressing:

  • 5 dl. græsk yoghurt
  • 2 spsk. purløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. frisk eller tørret dild
  • 2 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Tilbehør:

  • 1 avocado
  • Salat, f.eks. iceberg
  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 8 fuldkornsburgerboller

Sådan gør du:

Rør det hakkede fiskekød sammen med salt, peber, finthakket koriander, finthakket chili, presset hvidløg, fintrevet ingefær, olie og æggehvider.

Form fiskefarsen til burgerbøffer og vend dem i havregryn. Steg dem i ovnen i ca. 15. minutter ved 225 grader indtil havregrynene er gyldne.

Yoghurten røres med citronsaft, dild, purløg, salt og peber og smages til.

Gulerødderne skrælles og skæres i meget fint stave. Brug evt. et mandolinjern. Skyl salaten og del den i blade. Skræl avocadoen og rødløget og skær begge dele i tynde skiver.

Lun burgerbollerne i ovnen og smør dressing på både over- og underbolle. Læg salat på bunden sammen med gulerod, fiskebøffen, avocado og rødløg.

Velbekomme!

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss