Opskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til ca. 9 bøffer.
Kikærter har et højt indhold af protein og kostfibre, hvilket giver en god mæthedsfornemmelse. Derudover indeholder kikærter vitamin A-, E-, K-, og B, samt mineraler som kalium, calcium, magnesium, fosfor, jern og zink.
Kikærterne hældes fra dåsen og drypper af i en sigte. Løget pilles. Kikærter og løg blendes.
Kartofler, gulerødder og rødbeder skrælles og rives fint på et rivejern.
Det hele kommes i en skål og blandes nu med havregryn, rasp og æg. Krydderierne tilsættes og der smages til evt. med mere salt. Kikærtefarsen står nu i en ½ time.
Ovnen tændes på 180 grader. Panden varmes op med lidt olie, og den må gerne være godt varm.
Kikærtefarsen formes nu til bøffer. For at få en stegeskorpe, lægges bøfferne på den varme pande og vendes hurtigt.
Bøfferne steges herefter færdige i en bradepande i ovnen i 10 minutter på 180 grader.
Serveres med en grov burgerbolle, coleslaw, snittet salat samt en skefuld tzatziki. Der kan serveres en lille portion bådkartofler ved siden af burgeren samt gnavegrønt af f.eks. gulerødder, agurk eller rå blomkål.
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb kogebøgerSammen om den sunde mad
mad- og måltiderBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter