Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Julemærket 2020JulekortGavemærkerPinsKogebøgerVis din støttee-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Julemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe JuleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

PEDELLENS GRYDERET FRA JULEMÆRKEHJEMMENE

Opskriften er til 4 personer.

pedellens gryderet

Det skal du bruge

  • 500 g hakket oksekød, max 8-10 % fedt
  • 10 g margarine
  • 2 porrer i ringe
  • ½ lille hvidkål, snittet
  • ½ knoldselleri i tern eller 2-3 stilke bladselleri i skiver
  • ½ kg kartofler i tern
  • 2-3 gulerødder i skiver
  • 1 stort syrligt æble
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber

Tilbehør:

Server med groft brød og soyasovs
 eller cheasy fraiche 5 %.

Sådan gør du

Skyl og snit porrer, hvidkål, selleri, kartofler og gulerødder i mundrette stykker. 

Svits karry i margarine og brun kødet heri til det har skiftet farve. De øvrige ingredienser tilsættes, og det hele blandes godt. Hvis retten bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

Lad retten simre i ½ time og smag til med salt, peber og evt. mere karry.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.