Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

PEDELLENS GRYDERET FRA JULEMÆRKEHJEMMENE

Opskriften er til 4 personer.

pedellens gryderet

Det skal du bruge

  • 500 g hakket oksekød, max 8-10 % fedt
  • 10 g margarine
  • 2 porrer i ringe
  • ½ lille hvidkål, snittet
  • ½ knoldselleri i tern eller 2-3 stilke bladselleri i skiver
  • ½ kg kartofler i tern
  • 2-3 gulerødder i skiver
  • 1 stort syrligt æble
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber

Sådan gør du

Skyl og snit porrer, hvidkål, selleri, kartofler og gulerødder i mundrette stykker.

Svits karry i margarine og brun kødet heri til det har skiftet farve. De øvrige ingredienser tilsættes, og det hele blandes godt. Hvis retten bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

Lad retten simre i ½ time og smag til med salt, peber og evt. mere karry.

Serveres med groft brød og soyasovs eller cheasy fraiche 5 %.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger

Sund mad på Julemærkehjemmene

Se vores mad- og måltidspolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
ssssss