Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

PEDELLENS GRYDERET

Opskriften er til 4 personer.

pedellens gryderet

Det skal du bruge

  • 500 g hakket oksekød, max 8-10 % fedt
  • 10 g margarine
  • 2 porrer i ringe
  • ½ lille hvidkål, snittet
  • ½ knoldselleri i tern eller 2-3 stilke bladselleri i skiver
  • ½ kg kartofler i tern
  • 2-3 gulerødder i skiver
  • 1 stort syrligt æble
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber

Sådan gør du

Skyl og snit porrer, hvidkål, selleri, kartofler og gulerødder i mundrette stykker.

Svits karry i margarine og brun kødet heri til det har skiftet farve. De øvrige ingredienser tilsættes, og det hele blandes godt. Hvis retten bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

Lad retten simre i ½ time og smag til med salt, peber og evt. mere karry.

Serveres med groft brød og soyasovs eller cheasy fraiche 5 %.

Velbekomme!

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss