Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

BLOMKÅLSTÆRTE  FRA JULEMÆRKEHJEMMENE

Opskriften er til 4 personer.

blomkålstærte

Det skal du bruge:

Bund:

  • 1 ½ dl. rugmel eller fuldkornshvedemel
  • 1 ½ dl. hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 2 spsk. Tahin (sesampasta)
  • 1 æg
  • 2 spsk. vand

Fyld:

  • 1 blomkål eller broccoli (ca. 400 g. renset vægt)
  • 2 store løg eller 1 stor pore (ca. 200 g. renset vægt)
  • 4 æg
  • 1 dl. skyr
  • 1 ½ tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • ¼ tsk. revet muskatnød
  • 75 g. revet mild ost, max. 17 % fedt
  • 1 bundt persille (ca. 50 g. renset vægt)

Sådan gør du:

Bland mel, salt, tahin og æg i en skål. Brug evt. en foodprocessor. Saml dejen med vand og rul den herefter ud med en kagerulle, så den passer i en form på ca. 24. cm. Kom dejen i formen og forbag bunden ved 175 grader i 10 minutter.

Del blomkålen i små buketter og skær stokken i tern. Skær herefter løg i både og kog dem sammen med blomkålen i fem minutter. Afdryp grøntsagerne i en sigte. 

Rør æg, skyr, mælk, salt, peber, revet muskatnød og ost sammen i en skål. Vend blomkål, løg og persille i. Fordel ægge- og grøntsagsmassen på tærtebunden og bag tærten ved 175 grader i ca. 40 minutter.

Tærten serveres sammen med en lækker salat.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger

Sund mad på Julemærkehjemmene

Se vores mad- og måltidspolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
ssssss