Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

BLOMKÅLSTÆRTE

Opskriften er til 4 personer.

blomkålstærte

Det skal du bruge:

Bund:

  • 1 ½ dl. rugmel eller fuldkornshvedemel
  • 1 ½ dl. hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 2 spsk. Tahin (sesampasta)
  • 1 æg
  • 2 spsk. vand

Fyld:

  • 1 blomkål eller broccoli (ca. 400 g. renset vægt)
  • 2 store løg eller 1 stor pore (ca. 200 g. renset vægt)
  • 4 æg
  • 1 dl. skyr
  • 1 ½ tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • ¼ tsk. revet muskatnød
  • 75 g. revet mild ost, max. 17 % fedt
  • 1 bundt persille (ca. 50 g. renset vægt)

Sådan gør du:

Bland mel, salt, tahin og æg i en skål. Brug evt. en foodprocessor. Saml dejen med vand og rul den herefter ud med en kagerulle, så den passer i en form på ca. 24. cm. Kom dejen i formen og forbag bunden ved 175 grader i 10 minutter.

Del blomkålen i små buketter og skær stokken i tern. Skær herefter løg i både og kog dem sammen med blomkålen i fem minutter. Afdryp grøntsagerne i en sigte. 

Rør æg, skyr, mælk, salt, peber, revet muskatnød og ost sammen i en skål. Vend blomkål, løg og persille i. Fordel ægge- og grøntsagsmassen på tærtebunden og bag tærten ved 175 grader i ca. 40 minutter.

Tærten serveres sammen med en lækker salat.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter