Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

LANGTIDSHÆVEDE MÜSLIBOLLER MED HASSELNØDDER OG TRANEBÆR

Opskriften er til ca. 14 boller.

müesliboller til morgenbordet

Det skal du bruge:

  • 6 dl. koldt vand
  • 5 g. gær
  • 4 dl. hvedemel
  • 5 ½ dl. fuldkornshvedemel
  • 1 spsk. salt
  • ½ dl. hasselnødder
  • ½ dl. tørrede tranebær

Sådan gør du:

Dag 1:

Opløs gæren i vand i en skål og tilsæt herefter salt og mel.

Rør dejen sammen på røremaskine ved højeste hastighed i 8 minutter. Når dejen slipper skålen, er den færdig. Har du ikke en røremaskine, rører du dejen grundigt sammen med en ske. Lad dejen hvile 2 minutter – og rør herefter igen. Dette gentages nogle gange, til dejen føles sej at røre.Tilsæt hakkede nødder og tranebær og rør rundt en sidste gang.

Smør en stor plastikbøtte med olie, hæld dejen i og sæt låget på. Dejen er nu klar til at hæve køligt natten over.

Dag 2:

Sæt en badeplade i ovnen og varm den op til 250 grader.

Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord – dejen må hverken trykkes eller æltes. Skær den i 14 stykker og læg dem forsigtigt på den varme bageplade beklædt med bagepapir.

Bollerne bages i ovnen ved 250 grader i 15 minutter.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger

Sund mad på Julemærkehjemmene

Se vores mad- og måltidspolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
ssssss