Opskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til ca. 14 boller.
Opløs gæren i vand i en skål og tilsæt herefter salt og mel.
Rør dejen sammen på røremaskine ved højeste hastighed i 8 minutter. Når dejen slipper skålen, er den færdig. Har du ikke en røremaskine, rører du dejen grundigt sammen med en ske. Lad dejen hvile 2 minutter – og rør herefter igen. Dette gentages nogle gange, til dejen føles sej at røre.Tilsæt hakkede nødder og tranebær og rør rundt en sidste gang.
Smør en stor plastikbøtte med olie, hæld dejen i og sæt låget på. Dejen er nu klar til at hæve køligt natten over.
Sæt en bageplade i ovnen og varm den op til 250 grader.
Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord – dejen må hverken trykkes eller æltes. Skær den i 14 stykker og læg dem forsigtigt på den varme bageplade beklædt med bagepapir.
Bollerne bages i ovnen ved 250 grader i 15 minutter.
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb kogebøgerSammen om den sunde mad
mad- og måltiderBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter