Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Se opskrifter Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
top

LANGTIDSHÆVEDE MÜSLIBOLLER MED HASSELNØDDER OG TRANEBÆR

Opskriften er til ca. 14 boller.

müesliboller til morgenbordet

Det skal du bruge:

  • 6 dl. koldt vand
  • 5 g. gær
  • 4 dl. hvedemel
  • 5 ½ dl. fuldkornshvedemel
  • 1 spsk. salt
  • ½ dl. hasselnødder
  • ½ dl. tørrede tranebær

Sådan gør du:

Dag 1:

Opløs gæren i vand i en skål og tilsæt herefter salt og mel.

Rør dejen sammen på røremaskine ved højeste hastighed i 8 minutter. Når dejen slipper skålen, er den færdig. Har du ikke en røremaskine, rører du dejen grundigt sammen med en ske. Lad dejen hvile 2 minutter – og rør herefter igen. Dette gentages nogle gange, til dejen føles sej at røre.Tilsæt hakkede nødder og tranebær og rør rundt en sidste gang.

Smør en stor plastikbøtte med olie, hæld dejen i og sæt låget på. Dejen er nu klar til at hæve køligt natten over.

Dag 2:

Sæt en badeplade i ovnen og varm den op til 250 grader.

Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord – dejen må hverken trykkes eller æltes. Skær den i 14 stykker og læg dem forsigtigt på den varme bageplade beklædt med bagepapir.

Bollerne bages i ovnen ved 250 grader i 15 minutter.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter