Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Julemærket 2018JulemærkerJulekortGavemærkerPinsKogebøgerAndre varerJulemærket app
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuleDonationFirmajulekortFrankeringBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartner
Se alle nyhederSe videoerSe JuleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdInformation omSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

BLOMKÅL MED URTER, HVIDLØG OG GRÆSKARKERNER

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 1 blomkål
  • 1 dl græskerner
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 bundt blandede krydderurter,
    fx persille, basilikum og citronmelisse
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. æbleeddike

Sådan gør du:

Snit blomkålen meget fint. Rist så græskarkernerne i lidt olivenolie og salt på en pande. Tag nogle af græskarkernerne fra til pynt, og kom de andre i en foodprocessor sammen med krydderurter, hvidløg, eddike og salt og blend til en ensartet syrlig dressing. Tilsæt 2 spsk. olie og blend igen. Hvis du synes, dressingen er for syrlig, kan du tilføje lidt mere olie. Bland dressingen sammen med blomkålen og anret salaten med ristede græskarkerner og urter på toppen. 

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Vi benytter cookies til bl.a statistik og tracking — du accepterer brugen af cookies ved at lukke boksen eller klikke videre.Læs mere OK