Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

BLOMKÅL MED URTER, HVIDLØG OG GRÆSKARKERNER

Opskriften er til 4 personer.

blomkålssalat

Det skal du bruge:

  • 1 blomkål
  • 1 dl græskerner
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 bundt blandede krydderurter,
    fx persille, basilikum og citronmelisse
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. æbleeddike

Sådan gør du:

Snit blomkålen meget fint.

Rist græskarkernerne i lidt olivenolie og salt på en pande. Tag nogle af græskarkernerne fra til pynt.

Kom de andre i en foodprocessor sammen med krydderurter, hvidløg, eddike og salt og blend til en ensartet syrlig dressing. Tilsæt 2 spsk. olie og blend igen. Hvis du synes, dressingen er for syrlig, kan du tilføje lidt mere olie.

Bland dressingen sammen med blomkålen og anret salaten med ristede græskarkerner og urter på toppen.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter