Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Julemærket 2019JulemærkerJulekortGavemærkerPinsKogebøgerAndre varere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuledonationBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnere-Julemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

BLOMKÅL MED URTER, HVIDLØG OG GRÆSKARKERNER

Opskriften er til 4 personer.

blomkålssalat

Det skal du bruge:

  • 1 blomkål
  • 1 dl græskerner
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 bundt blandede krydderurter,
    fx persille, basilikum og citronmelisse
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. æbleeddike

Sådan gør du:

Snit blomkålen meget fint. Rist så græskarkernerne i lidt olivenolie og salt på en pande. Tag nogle af græskarkernerne fra til pynt, og kom de andre i en foodprocessor sammen med krydderurter, hvidløg, eddike og salt og blend til en ensartet syrlig dressing. Tilsæt 2 spsk. olie og blend igen. Hvis du synes, dressingen er for syrlig, kan du tilføje lidt mere olie. Bland dressingen sammen med blomkålen og anret salaten med ristede græskarkerner og urter på toppen. 

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.