Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerSærarkNytrykPinsKogebøgerAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnere-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

GENIAL GRØNTSAGSPIZZA

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

Dej:

  • 400 g. fuldkorns-pizzamel
  • 200 g. grahamsmel
  • ½ pk. gær
  •  5 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olie

Fyld:

  • 2 porrer
  • 150 g. champignon
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 stor gulerod
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 spsk. oregano
  • 150 g revet ost 30+
  • 1 spsk. olie
  • 1 fed hvidløg
  • Salt, peber, oregano og evt. lidt paprika

Sådan gør du:

Dej:

Kom vand, olie og salt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt grahamsmel og herefter pizzamel lidt efter lidt.

Dejen æltes smidig og sætte til hævning i ca. ½ time.

Fyld:

Rens og snit grøntsagerne. Svits dem i olien på en pande . Tilsæt krydderier og tomater.

Rul dejen ud og læg den på en smurt bageplade. Fordel grøntsagsblandingen på dejen. Drys med revet ost.

Bag pizzaen ved 180 grader i forvarmet ovn i ca. ½ time.

Tips:

Grøntsagerne i fyldet kan varieres efter årstid og efter hvilke grøntsager man bedst kan lide.  Det giver en god afveksling og overholder man opskriften til dejen og holder igen med den revne ost, får man stadig en sund og mættende pizza.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Vi benytter cookies til bl.a statistik og tracking — du accepterer brugen af cookies ved at lukke boksen eller klikke videre.Læs mere OK