Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Sprøde Rugknækbrød

Opskriften er til ca. 25 stk.

Det skal du bruge:

Dej:

  • 200 g rugmel
  • ½ dl olie
  • Ca. 2 dl vand
  • 50 g havregryn
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g hørfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 40 g jomfru i det grønne frø
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk salt

Pynt:

  • Birkes
  • Sesamfrø
  • Solsikkefrø
  • Hørfrø

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser og ælt dem sammen til en fast dej.

Dejen deles i to lige store dele og hver del rulles så tyndt ud som muligt mellem to stykker bagepapir.

Det øverste stykke bagepapir fjernes, og der ridses tern på dejen med en kniv.

Bagepapiret med den udrullede dej lægges over på en bageplade, og den pensles med vand og drysses med pynt.

Knækbrødene bages ved 170 grader varmluft i ca. 25 min. til de er gyldne og tørre.

Når de er afkølet, brækkes de fra hinanden i de tern, der er ridset i.

Opbevares tørt i en lufttæt beholder.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger

Sund mad på Julemærkehjemmene

Se vores mad- og måltidspolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
ssssss