Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerSærarkNytrykPinsKogebøgerAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnere-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

Sprøde Rugknækbrød

Opskriften er til ca. 25 stk.

Det skal du bruge til dej:

  • 200 g rugmel
  • ½ dl olie
  • Ca. 2 dl vand
  • 50 g havregryn
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g hørfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 40 g jomfru i det grønne frø
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk salt

Pynt:

  • Birkes
  • Sesamfrø
  • Solsikkefrø
  • Hørfrø

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser og ælt dem sammen til en fast dej.

Dejen deles i to lige store dele og hver del rulles så tyndt ud som muligt mellem to stykker bagepapir.

Det øverste stykke bagepapir fjernes, og der ridses tern på dejen med en kniv.

Bagepapiret med den udrullede dej lægges over på en bageplade, og den pensles med vand og drysses med pynt.

Knækbrødene bages ved 170 grader varmluft i ca. 25 min. til de er gyldne og tørre.

Når de er afkølet, brækkes de fra hinanden i de tern, der er ridset i.

Opbevares tørt i en lufttæt beholder.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Vi benytter cookies til bl.a statistik og tracking — du accepterer brugen af cookies ved at lukke boksen eller klikke videre.Læs mere OK