Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Sprøde Rugknækbrød

Opskriften er til ca. 25 stk.

Sprøde rugknækbrød - nem og let opskrift fra Julemærkehjemmene

Det skal du bruge:

Dej:

  • 200 g rugmel
  • ½ dl olie
  • Ca. 2 dl vand
  • 50 g havregryn
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g hørfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 40 g jomfru i det grønne frø
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk salt

Pynt:

  • Birkes
  • Sesamfrø
  • Solsikkefrø
  • Hørfrø

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser og ælt dem sammen til en fast dej.

Dejen deles i to lige store dele og hver del rulles så tyndt ud som muligt mellem to stykker bagepapir.

Det øverste stykke bagepapir fjernes, og der ridses tern på dejen med en kniv.

Bagepapiret med den udrullede dej lægges over på en bageplade, og den pensles med vand og drysses med pynt.

Knækbrødene bages ved 170 grader varmluft i ca. 25 min. til de er gyldne og tørre.

Når de er afkølet, brækkes de fra hinanden i de tern, der er ridset i.

Opbevares tørt i en lufttæt beholder.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter