Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

jeg turde at lege igen

Hun turde ikke være sig selv og forsøgte hele tiden at passe ind i venindeflokken. Et ophold på Julemærkehjem blev et markant vendepunkt for Sofie.

Smilende pige stråler af selvtillid

Af Torben Korgaard. Foto: Sine Fiig

Den svære tid, før Sofie Lieberkind kom på Julemærkehjem, ligger efterhånden otte år tilbage. Men hun husker den tydeligt. Udenpå var Sofie måske nok en glad og social pige, men under den tynde fernis var der masser af usikkerhed på grund af mobning, forældrenes skilsmisse og problemer i skolen. Familiens læge foreslog, at Sofie kom på Julemærkehjem, og heldigvis kunne det hurtigt lade sig gøre.


Plads til at være sig selv

Opholdet har givet hende et evigt og varmt minde om en periode i hendes liv, hvor hun blev formet på vej til den udadvendte person, hun er i dag som 20-årig. Før var hun optaget af, om hun var god nok, og hvordan andre opfattede hende.

Men den dengang 12-årige pige fra Høje Taastrup blev inviteret inden for i et fællesskab, hvor der var plads til alle – og plads til at være sig selv.

”Mens mine veninder i skolen tænkte på makeup, så legede jeg fangeleg, hoppede i hoppeborg og spillede fodbold,” husker Sofie om sin skoletid.

Hun følte sig anderledes, og samtidig hobede andre problemer sig også op i skolen. Sofie havde hyppige skænderier med sin matematiklærer, fordi hun havde svært ved at følge med. Men det ændrede sig efter opholdet på Julemærkehjem. Nu oplevede hun pludselig, at det gik nemmere:

”Det var helt vildt. Efter fem minutter kunne jeg 6-tabellen,” fortæller hun med et stort smil.


Nye vaner og værdifulde minder

Og så var der det med at skulle nøjes med 80 g slik i weekenden og spise anderledes mad end den, Sofie kendte hjemmefra.

”Jeg havde det ret svært med mad på det tidspunkt, men Bente i køkkenet lavede bare den lækreste sunde forlorne hare til os,”

husker Sofie og ligner en, der kunne få lyst til at rejse tilbage i tiden og tage plads ved middagsbordet på Julemærkehjemmet Kildemose:

”Jeg kan huske, at vi kørte rundt om Arresø i blæsevejr. Det var vildt hårdt, men vi kom igennem det, og bagefter føltes det fantastisk,” fortæller hun.

Sofie sidder på et tæppe, som hun har fra sin tid på Julemærkehjem. Sådan et får alle Julemærkebørn med hjem efter deres ophold. Og for Sofie er tæppet en vigtig erindring om en tid, hvor trygheden og trivslen vendte tilbage i hendes liv.

”En gang imellem dufter jeg til det, og så husker jeg alle de gode ting fra dengang.”

Glad pige på patchwork tæppe

Hjælp, der varer ved

Se udviklingen

Læs børnenes historier

Mød børnene
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®