Juleopskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til 4 personer.
3 æbler
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. sukker
1 spsk. vand
Rugknas:
1 skive rugbrød
8 hasselnødder
1,5 tsk. sukker
0,5 tsk. stødt kanel
4 spsk. græsk yoghurt 10%
Skyl og skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom æbleternene i en gryde sammen med vand og bring dem i kog ved svag varme. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv og skrab vaniljekornene ud. Kom både vaniljekorn og -stang i gryden og lad kompotten småkoge i 5-8 minutter. Æblerne må ikke koge helt ud. Rør jævnligt i gryden og smag til med sukker. Lad kompotten køle af, mens du laver rugknas.
Tænd ovnen på 200 grader. Skær rugbrødet i små stykker og hak hasselnødderne groft. Bland sukker og kanel sammen med rugbrød og hasselnødder og fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det hele i den varme ovn 5-10 minutter – hold øje med, at rugbrødsknasen bliver sprød og ikke sort. Lad den køle af, inden du anretter desserten i fine små glas.
Fordel 1 spsk. æblekompot, 1 spsk. rugknas og 1 spsk. græsk yoghurt i hvert glas. Pynt evt. med 1 tsk. hakket chokolade (min. 70 %).
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb vores kogebøger.Sund kost på Julemærkehjemmene
Læs mere om vores kostpolitikBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter.