Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

juledessert med æble og kanel fra Julemærkehjemmet SKælskør

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

Æblekompot:

3 æbler
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. sukker
1 spsk. vand

  

 Rugknas:

1 skive rugbrød
8 hasselnødder
1,5 tsk. sukker
0,5 tsk. stødt kanel
4 spsk. græsk yoghurt 10%

Sådan laver du æblekompot:

Skyl og skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom æbleternene i en gryde sammen med vand og bring dem i kog ved svag varme. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv og skrab vaniljekornene ud. Kom både vaniljekorn og -stang i gryden og lad kompotten småkoge i 5-8 minutter. Æblerne må ikke koge helt ud. Rør jævnligt i gryden og smag til med sukker. Lad kompotten køle af, mens du laver rugknas.

Sådan laver du rugknas:

Tænd ovnen på 200 grader. Skær rugbrødet i små stykker og hak hasselnødderne groft. Bland sukker og kanel sammen med rugbrød og hasselnødder og fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det hele i den varme ovn 5-10 minutter –  hold øje med, at rugbrødsknasen bliver sprød og ikke sort. Lad den køle af, inden du anretter desserten i fine små glas.

Fordel 1 spsk. æblekompot, 1 spsk. rugknas og 1 spsk. græsk yoghurt i hvert glas. Pynt evt. med 1 tsk. hakket chokolade (min. 70 %).

Velbekomme.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Læs mere om vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®