Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

SærarkJulemærkerJulekortPinsNytrykKogebøgerGiv et gavebevisAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuleDonationFirmajulekortFrankeringBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartner
Se alle nyhederSe videoerSe eventsFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdInformation omSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

juledessert med æble og kanel fra Julemærkehjemmet SKælskør

Det skal du bruge  til 4 personer :

Æblekompot:

3 æbler
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. sukker
1 spsk. vand

  

 Rugknas:

1 skive rugbrød
8 hasselnødder
1,5 tsk. sukker
0,5 tsk. stødt kanel
4 spsk. græsk yoghurt 10%

Sådan laver du æblekompot:

Skyl og skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom æbleternene i en gryde sammen med vand og bring dem i kog ved svag varme. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv og skrab vaniljekornene ud. Kom både vaniljekorn og -stang i gryden og lad kompotten småkoge i 5-8 minutter. Æblerne må ikke koge helt ud. Rør jævnligt i gryden og smag til med sukker. Lad kompotten køle af, mens du laver rugknas.

Sådan laver du rugknas:

Tænd ovnen på 200 grader. Skær rugbrødet i små stykker og hak hasselnødderne groft. Bland sukker og kanel sammen med rugbrød og hasselnødder og fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det hele i den varme ovn 5-10 minutter –  hold øje med, at rugbrødsknasen bliver sprød og ikke sort. Lad den køle af, inden du anretter desserten i fine små glas.

Fordel 1 spsk. æblekompot, 1 spsk. rugknas og 1 spsk. græsk yoghurt i hvert glas. Pynt evt. med 1 tsk. hakket chokolade (min. 70 %).

Velbekomme.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Læs mere om vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Vi benytter cookies til bl.a statistik og tracking — du accepterer brugen af cookies ved at lukke boksen eller klikke videre.Læs mere OK