Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerSærarkNytrykPinsKogebøgerAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnere-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

juledessert med æble og kanel fra Julemærkehjemmet SKælskør

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

Æblekompot:

3 æbler
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. sukker
1 spsk. vand

  

 Rugknas:

1 skive rugbrød
8 hasselnødder
1,5 tsk. sukker
0,5 tsk. stødt kanel
4 spsk. græsk yoghurt 10%

Sådan laver du æblekompot:

Skyl og skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom æbleternene i en gryde sammen med vand og bring dem i kog ved svag varme. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv og skrab vaniljekornene ud. Kom både vaniljekorn og -stang i gryden og lad kompotten småkoge i 5-8 minutter. Æblerne må ikke koge helt ud. Rør jævnligt i gryden og smag til med sukker. Lad kompotten køle af, mens du laver rugknas.

Sådan laver du rugknas:

Tænd ovnen på 200 grader. Skær rugbrødet i små stykker og hak hasselnødderne groft. Bland sukker og kanel sammen med rugbrød og hasselnødder og fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det hele i den varme ovn 5-10 minutter –  hold øje med, at rugbrødsknasen bliver sprød og ikke sort. Lad den køle af, inden du anretter desserten i fine små glas.

Fordel 1 spsk. æblekompot, 1 spsk. rugknas og 1 spsk. græsk yoghurt i hvert glas. Pynt evt. med 1 tsk. hakket chokolade (min. 70 %).

Velbekomme.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Læs mere om vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.