Nyt fra os
Maria Hæstrup er ny forstander på Hobro Julemærkehjem. Hun ser frem til at kunne hjælpe børnene til bedre trivsel gennem leg, bevægelse og stærke fællesskaber.
På Julemærkehjemmet møder vi børn, som aldrig har været med i et fællesskab, før de kom til os, fortæller Maria Hæstrup.
”Julemærkehjemmene kan noget helt særligt, når det gælder om at hjælpe børn.”
Sådan lyder det fra Maria Hæstrup, der i starten af august tiltrådte som forstander på Hobro Julemærkehjem. Her overtager hun posten fra Lise Claesson, som efter mange år har valgt at trække sig fra arbejdsmarkedet. Maria kender Julemærkehjemmet godt, og det er ingen tilfældighed:
”Jeg har i mange år støttet Julemærkehjemmene som privatperson. Jeg er opvokset lidt uden for Hjallerup og kender derfor arrangementet ”24 timer i Hjallerup”, som samler ind til Julemærkehjemmet i Hobro.”
Maria søgte forstanderstillingen, fordi hun kunne se sig selv i Julemærkehjemmenes arbejde.
”Det var først og fremmest værdierne – at gøre børns trivsel til en fælles hjertesag. Jeg kan se, at det man siger her, også er det, man gør. Der er en gennemgribende vilje til at give børnene det bedste med herfra og et positivt syn på dem selv og livet. Alle ansatte bidrager til at hjælpe børnene,” fortæller hun og fortsætter:
”Jeg synes også, at hjælpearbejdet på Julemærkehjemmene har udviklet sig markant de seneste 10 år. Der er kommet endnu mere fokus på mistrivsel, hvad der er årsag til den og hvordan vi kan løse den.”
Maria Hæstrup kommer fra en stilling på Professionshøjskole UCN Hjørring, hvor hun var uddannelsesleder for pædagoguddannelsen. Inden da har hun arbejdet på opholdssteder og en sikret institution med anbragte børn og unge. Hun understreger, at børn i dag mere end nogensinde før har brug for hjælp.
”Der er desværre flere børn, som mistrives, og deres problemstillinger er blevet tungere og mere komplekse. Vi ser, at der mangler ressourcer i skolerne og daginstitutionerne til at hjælpe dem alle.”
Løsningerne på de store mistrivsels-problemer ligger først og fremmest i at styrke fællesskabet børnene imellem.
”Mit hjerte banker for at hjælpe børn ind i fællesskaber. Det er afgørende, at de er med i et fællesskab, for det er her, de lærer og udvikler deres sociale kompetencer. På Julemærkehjemmet møder vi børn, som aldrig har været med i et fællesskab, før de kom til os.”
Hun lægger også stor vægt på, at børnene leger og er fysisk aktive. Hun er selv uddannet pædagog med speciale i idræt med fokus på krop og bevægelse.
”Det er vigtigt for børns udvikling, at de har kroppen med i det, de laver. Man lærer og udtrykker sig meget gennem kroppen. Derfor kan bevægelse og leg bruges som middel mod mistrivsel og ensomhed. På Julemærkehjemmet har vi derfor en masse aktiviteter, hvor pædagogerne også deltager sammen med børnene.”
Maria glæder sig til at være med til at udvikle arbejdet på hjemmet. Ligesom hun vil have fokus på at klæde familierne godt på til at hjælpe og støtte børnene, når de kommer hjem fra opholdet.
”Jeg synes også, det er godt, at vi samarbejder så meget på tværs af de fem Julemærkehjem, Alle er gode til noget, og vi kan derfor lære meget af hinanden ved at bruge hinandens ressourcer på tværs. Jeg kan fx byde ind med min viden om udsatte børn og unge.”
Hun beskriver sig selv som en leder, der er tydelig, ordentlig og god til at tale med andre.
”Jeg er meget engageret og har derfor siddet i flere bestyrelser inden for børneområdet. Derfor har jeg et godt netværk til mange, der ved noget om børn. Og så er jeg meget passioneret i det, jeg laver. Det er vigtigt for mig, at det jeg laver, giver mening og det gør en reel forskel.”
I sin fritid er hun fitnessinstruktør i Hjallerup. Karakteristisk for hende, omtaler hun det som fitness med fokus på fællesskab, hvor alle kan være med.
Det er en vigtig del af børns udvikling at turde tro på sig selv og vide, at man er god nok, som man er. Når vi arbejder med børnenes selvværd og selvtillid, sætter vi fokus på store og små sejre i hverdagen.
Læs mere om selvværd.
Hjælp børnene
Ophold på Julemærkehjem
Hjælp, der varer ved