Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

mød christian, rikke, nora og theodor i ny programserie

TV SYD har for nylig lanceret en række programmer, der følger fire Julemærkebørn lige fra de flytter ind på Julemærkehjemmet Fjordmark, og til de rejser hjem igen. 

Glade børn, Julemærkehjemmene

I seks afsnit følger vi fire børn, der flytter ind på Julemærkehjemmet Fjordmark. Foto: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD


TV SYD har netop offentliggjort en ny programserie, hvori du får muligheden for at komme helt tæt på Julemærkehjemmenes arbejde. 

I løbet af seks afsnit følger vi fire børn - Christian, Rikke, Nora og Theodor - som mistrives i deres hverdag, og derfor kommer på Julemærkehjem. De kæmper hver især med problemer som mobning, ensomhed, dårligt selvværd og skolevægring. 

I 10 uger følger vi børnene – lige fra de flytter ind på Julemærkehjemmet og pakker ud på deres nye værelser, til de med våde øjne krammer alle de nye venner og pædagoger på gensyn. 

Christian, Rikke, Nora og Theodor fortæller åbent og ærligt om deres ophold og alle stjernestunderne, men også om alle de svære følelser og udfordringerne, de kæmpede med, inden deres ophold.

Du kan se alle seks afsnit helt gratis lige her.

Vi håber, at I vil kigge med! Og vi anbefaler, at du har en Kleenex eller to ved hånden.


drømmer om venner

I første afsnit møder vi 13-årige Christian. Han er blevet mobbet i skolen og kæmper med ensomhed. 

Christian har ikke nogen venner derhjemme, men han håber, at det vil ændre sig, når han kommer på Julemærkehjem:

"Min største drøm er nok, at jeg får venner - en hel masse venner. Det kunne være fedt," fortæller Christian og kigger smilende ind i kameraet. 

Glad dreng smiler  - JulemærkehjemmeneFoto: Heidi Godskesen Rasmussen, TV Syd

ET HELT UNIK INDBLIK 

Serien giver et helt unik og rørende indblik i, hvad det vil sige at være på Julemærkehjem, og hvilken forskel et ophold kan gøre for et barn, der har det svært.

Det er journalist Heidi Godskesen Rasmussen som, i samarbejde med TV SYD, står bag serien. I august sidste år flyttede hun ind på Julemærkehjemmet sammen med børnene for at kunne følge dem helt tæt under hele deres ophold. Heidi dokumenterer både opturene og nedturene, og hun formår på fineste vis at skildre børnenes historier.

Der skal lyde en stor tak til TV SYD for at sende programmerne og på den måde hjælpe os med at sprede budskabet om vores arbejde for Julemærkebørnene.

Og en mindst ligeså stor og varm tak til Heidi Godskesen Rasmussen, som så en historie i Julemærkebørnene og vores arbejde, og som har formidlet den på en så fin og rørende måde.

Du kan se alle seks afsnit helt gratis lige her.


1.000 børn om året 

Hvert år får op mod 1.000 børn som Christian, Rikke, Nora og Theodor et ophold på et Julemærkehjem. Det er børn, der mistrives, bliver mobbet, er ensomme og bliver holdt uden for fællesskabet.

Det har store konsekvenser for børnene. Ofte mister de troen på dem selv og deres eget værd. De føler sig forkerte og utilstrækkelige, og de tror ikke, de har værdi. Mange af de børn, vi møder på Julemærkehjemmene, bebrejder dem selv for at være havnet i mistrivsel. De trækker sig fra andre og isolerer sig, fordi de ikke længere har modet til at interagere med andre.

På Julemærkehjemmene giver vi børnene en ny start med styrket selvværd og tro på livet. Hos os bliver børnene en del af et fællesskab med støtte, nærvær og omsorg. Børnene får nye venner, og der gør en enorm forskel for deres selvforståelse, energi og livsmod.

For rigtig mange af børnene bliver opholdet på Julemærkehjem starten på en ny og lysere hverdag.


Din støtte gør en forskel

Vil du vide mere om hverdagen på Julemærkehjemmene?


Vi styrker børnenes selvværd

Det er en vigtig del af børns udvikling at turde tro på sig selv og vide, at man er god nok, som man er. Når vi arbejder med børnenes selvværd og selvtillid, sætter vi fokus på store og små sejre i hverdagen.
Læs mere om selvværd.


Hjælp andre børn som Casper

Ophold på Julemærkehjem

Hjælp, der varer ved

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®