Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

"Børnene er min hjertesag"

Afdelingsleder på Julemærkehjemmet Skælskør, Trine Skov, takker af efter 40 år og går på pension. 

Trine Skov med glade Julemærkebørn

For Trine har det altid være børnene, der var de vigtigste i hendes arbejde. De er hendes hjertesag, som hun selv udtrykker det.


Da Trine Skov i 1982 startede som praktikant på Julemærkehjemmet Skælskør, forestillede hun sig næppe, at hun mere end 40 år senere stadig ville være at finde på Julemærkehjemmet. Men det gik nu engang – og til alt held – sådan. Trine blev ansat som pædagog, da hun var færdiguddannet, og i 2008 blev hun afdelingsleder. 

Jeg ville ikke arbejde i en børnehave, men ønskede mig et job, hvor jeg kunne gøre noget særligt for børnene,” fortæller Trine og fortsætter: ”Jeg er et nysgerrigt menneske, som altid forsøger at gøre tingene bedre, og her har jeg virkelig haft mulighed for at prøve nye ting af. Det har været en helt fantastisk rejse."


Samarbejde om børnene

I løbet af 40 år når man at være i berøring med mange forskellige opgaver, og et af de steder, hvor Trine virkelig har sat sit aftryk, er på Julemærkehjemmenes stærke samarbejde med kommunerne:

Samarbejdet var vores initiativ, men det var en svær start. Vi startede med at opsøge kommunerne i 2005, hvor strukturreformen lige var blevet vedtaget, og 271 kommuner skulle reduceres til 98. Så hvem havde egentlig ansvar for hvad, og var den person, jeg talte i telefon med, stadig ansat ugen efter,” fortæller Trine om den svære opstart.

Trods udfordringerne lykkedes det at få etableret et rigtig godt samarbejde, og i dag arbejder Julemærkehjemmene tæt sammen med kommuner, skoler, foreninger og organisationer både før, under og efter børnenes ophold. Samarbejdet bidrager til at sikre børnene de bedst mulige vilkår, når de vender hjem til hverdagen.


EN varieret arbejdsdag

Gennem årene har Trine hjulpet mere end 3.000 børn til en ny start. Det er sket med nærvær, omsorg, opmuntring og masser af involvering. På Julemærkehjemmene er de voksne nemlig en del af fællesskabet, og de deltager i alle aktiviteterne sammen med børnene. Og det passer Trine rigtig godt. Det har nemlig altid været børnene, der var i fokus for hende:

Jeg har været afdelingsleder siden 2008, men en leder kan sagtens spille bold,” erklærer Trine og fortsætter: ”Jeg har altid brugt masser af tid sammen med børnene; de er jo min hjertesag.”

Julemærkehjemmene modtager blot 2,7 % i offentlig støtte, og arbejdet på hjemmene er derfor helt afhængigt af støtte fra private, virksomheder og fonde. Som en del af jobbet har Trine derfor også holdt et utal af oplæg for forskellige organisationer og foreninger, der har lyst til at bidrage og gøre en forskel for børnene.

Jeg nyder at fortælle om, hvordan vi hjælper børnene, og det sker tit, at donoren ender med at støtte os med et langt højere beløb, end vi havde turdet håbe på,” fortæller Trine.


KOMPLEKSE UDFORDRINGER

Gennem de sidste 40 år har Trine på helt nært hold oplevet, hvordan børnenes udfordringer er blevet mere komplicerede, end da hun startede som praktikant:

Dengang kæmpede børnene primært med overvægt. I dag har mange af børnene meget komplekse udfordringer at slås med – de er ensomme, de bliver mobbet, de lider af hjemve, og de er ikke så robuste,” fortæller Trine.

Hos os får børnene en ny start med styrket selvværd og tro på livet. De bliver en del af et fællesskab med støtte, nærvær og omsorg, og de får nye venner. Det gør en enorm forskel for deres selvforståelse, energi og livsmod. Og for rigtig mange af børnene bliver opholdet starten på en ny og lysere hverdag.

Dén indsats er kun muligt takket være pædagoger som Trine, der går en ekstra mil for børnene.


Læs om hverdagen på Julemærkehjemmene

Du kan gøre en forskel for børnene

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®