Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Julemærkehjemmene kan noget helt særligt

Sidste efterår tiltrådte Pernille Strøbæk som forstander på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde. Det er et job, som hun er meget begejstret for, da hun allerede, før hun startede, har set de positive resultater.

Pernille Strøbæk

Pernille Strøbæk er glad for sin stilling som forstander på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde.

"Det er vigtigt, at vi hjælper disse børn, for de er udsatte i deres udvikling og trivsel. De har krav på at blive hørt og set, uanset hvilken baggrund og ballast, de kommer med.”

Sådan lyder det fra Pernille Strøbæk. Hun har en baggrund som psykolog og forsker og har siden 2020 været leder af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Høje-Taastrup Kommune. Hun har derfor allerede et stort indblik i Julemærkehjemmenes arbejde og er glad for at starte som forstander på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde.

"Jeg synes, det er et fantastisk sted og en fantastisk opgave. Julemærkehjemmene kan noget helt særligt. Gennem mine tidligere job har jeg kunnet se, hvor meget et ophold kan hjælpe børnene og skubbe dem i den rigtige retning. Jeg har talt med både forældre og skoleledere, som har oplevet at få et helt andet barn hjem,” fortæller hun.

Børnene har brug for et fællesskab

Pernille Strøbæk har et stort kendskab til de mange mistrivsel-problemer, som børn kæmper med i dag. Og ikke mindst hvordan opholdet på Julemærkehjemmet kan hjælpe dem. 

"Børn, der kommer på Julemærkehjem, har nogle meget sammensatte udfordringer. De står i nogle vanskeligheder, som gør dem udsatte i deres udvikling og trivsel. Børnene har brug for et fællesskab, hvor de kan blive set og hørt, hvor de kan få en stemme og mærke, at de bliver mødt der hvor de er, samtidig med at de tilbydes en struktureret hverdag sammen med andre børn.”

"På Julemærkehjemmet har vi nogle rammer og et fællesskab, hvor vi kan skabe en positiv udvikling hos barnet. Vi har fokus på skole, trivsel, mad og motion, som samlet giver et generelt trivselsløft, og vi har nogle meget dedikerede pædagoger, som går en ekstra mil for børnene.”

Når opholdet er slut, er det vigtigt, at børnene fortsat får støtte og opbakning, så de kan fortsætte den gode udvikling. 

"Vi skal hjælpe familierne til at fastholde indsatsen, og derfor har vi et tæt samarbejde med forældrene, skolen og andre aktører undervejs og efter opholdet.”

Rivende udvikling

Særligt til den langsigtede del af hjælpeindsatsen kan hun bruge sine erfaringer fra sit arbejde i Høje Taastrup Kommune:

"Jeg har indsigt i, hvordan den kommunale verden fungerer. Det handler om at få netværket rundt om barnet til at spille sammen, så vi kan koordinere den bedst mulige indsats for, hvordan vi kan hjælpe børnene videre efter de ti ugers ophold hos os. Det er der heldigvis stor velvilje til at samarbejde om ude i skole og kommuner.” 

Hun er glad for, at stillingen som forstander både indeholder ledelse og tæt kontakt til børnene.  

"Jeg er vant til at lede og administrere, men jeg ser frem til, at der også er en meget udadvendt funktion, når jeg skal være i dialog med mange forskellige mennesker, fx forældre og dem, som støtter os. Julemærkehjemmene er en organisation i rivende udvikling, og det er jeg glad for at være en del af.”

Hun overtager stillingen som forstander fra Carsten Salomon, der i sommer valgte at overtage forstander-opgaven på Julemærkehjemmet Skælskør.


Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®