Hvad er bedre end at samle familie og venner i køkkenet og selv bage julens lækreste småkager, mens sneen daler stille ned udenfor og tonerne af julemusik fylder køkkenet?
Arbejdstid: Opskrifterne tager ca. 1 time
Når småkagerne er kølet af, kan du gemme dem i en kagedåse.
- Mon de kan holde til juleaften?
Der lå en lille pebernød på kagekassens bund. Den trillede og trillede, fordi den var så rund. Når du har bagt disse, er du klar til at spille 'mus' med dine venner.
Smuldr smørret i melet. Rør de øvrige ingredienser i.
Rul dejen i 1 cm tykke pølser. Læg pølserne på plastfilm på et skærebræt og dæk dem med plastfilm. Stil brættet i køleskabet i ca. 30 min.
Fjern filmen og skær dejpølserne i ½ cm. Tykke skiver. Rul dem evt. til kugler. Sæt skiverne/kuglerne på en bageplade med bagepapir.
Bag pebernødderne i ca. 8 - 10 minutter ved 200 grader på næstøverste ribbe, til de er gyldne.
'... og her dufter brunt og brændt.' Der breder sig hurtigt en liflig duft i køkkenet og resten af huset, når disse lækre cookies bliver sat i ovnen. Bag dem sammen med din familie eller venner.
Hak nødderne fint. Hak chokoladen groft. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang.
Bland nødder og vanilje med de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.
Rul ca. 45 små kugler af dejen. Læg kuglerne på bagepladen beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem, så de kan flyde lidt ud under bagningen.
Bag småkagerne ved 175 grader i ca. 12 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist og opbevar dem i en kagedåse.
Vi har fokus på gode og sunde madvaner og fællesskabet om det gode måltid.