Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
Madværksteder - Opskrifter

Luciaboller

Prøv vores lækre og bløde Luciaboller. De er perfekte til Luciadag den 13. december eller bare en hyggelig dag i køkkenet med familien. Opskriften er til ca. 20 stk.

Lucia boller

Kategori: Mellemmåltid

   Sværhedsgrad

Opskriften er til 20 stk.

Arbejdstid: 1 time / tid i alt: 2 timer

Tip!

Når du pensler dem, kan du tilsætte 1/2 tsk. gurkemeje til ægget for farvens skyld.


Det skal du bruge:

  • 1,6 dl olie
  • 5 dl skummetmælk
  • 50 g gær
  • 1 g safran eller gurkemeje
  • 75 g sukker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 500 g hvedemel
  • 500 g fuldkornsmel
  • 1 æg til at pensle bollerne med
  • 40 rosiner til pynt

Sådan gør du:

Lun skummetmælken. Smuldr gæren i en skål, tilsæt olie og den lune skummetmælk og rør rundt til gæren er opløst. 

Tilsæt herefter sukker, salt, kardemomme og safran/gurkemeje. 

Tilsæt herefter hvedemel og fuldkorsmel lidt efter lidt og ælt dejen, indtil den er smidig. Hold eventuelt lidt af hvedemelet tilbage. 

Sæt dejen til at hæve i 30 minutter.

Del dejen i 20 boller. Du kan forme dem som luciafigurer eller som fine S-figurer. Hver bolle pyntes med 2 rosiner. 

Lad bollerne hæve på en bageplade i cirka 20 minutter og pensl dem med et sammenpisket æg. 

Bag bollerne ved 200 grader i en almindelig ovn eller ved 175 grader i en varmluftsovn i cirka 15 minutter.


Velbekomme 

madværksteder

Vi har fokus på gode og sunde madvaner og fællesskabet om det gode måltid.

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®