Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Venskabsnisserne sætter fokus på børns trivsel

Sidste år lancerede vores gode samarbejdspartnere Kop & Kande og Klarborg den første nisse i en serie af Venskabsnisser, der skal hjælpe med at sprede budskabet om Julemærkehjemmenes arbejde. Nu er Venskabsnissen 2024 udkommet.

Klarborg, venskabsnisser, glade børn, Julemærkehjem

Her ses et par børn fra Julemærkehjemmet Liljeborg med Venskabsnisserne for sammenhold.


Børns trivsel er en fælles hjertesag. Derfor er Kop & Kande og Klarborg gået sammen med Julemærkefonden for at sprede kendskabet til Julemærkehjemmenes værdifulde arbejde. Det sker ved, at de fra 2023 og hvert år frem lancerer en særlig nisse – en Venskabsnisse.

Venskabsnisserne har fået dette navn, fordi det, der betyder mest for børnene, når de er på Julemærkehjem, er, at de får nye venner. Hver Venskabsnisse bærer et tema og et navn baseret på, hvad et ophold giver børnene.

Årets Venskabsnisse er mod

Årets Venskabsnisse 2024 symboliserer mod, fordi mod er en stor del af det at være på Julemærkehjem. Mange af børnene har gennem livet fået at vide, at de ikke er gode nok. Men under deres ophold på Julemærkehjemmet oplever de, at de får modet til at gøre ting, de ellers ikke troede, de var i stand til. At klatre op i høje træer, at prøve nye ingredienser i maden eller at fortælle åbent om deres følelser til kammeraterne. 

Du kan købe dette års Venskabsnisse, Mod, hos Klarborg her. Eller hos Kop & Kande her.

Alle børn har brug for venner, for at blive set og hørt, men også taget alvorligt. Det giver glæde og selvværd. Og alt det får de på Julemærkehjemmene

Etly Klarborg, designer af Venskabsnisserne 

Udvikling gennem sammenhold

Venskabsnissen for 2023 symboliserede sammenhold, og derfor blev nissen til to: et nissepar - en pige og en dreng, der holder i hånd.
Køb Venskabsnisserne 2023 hos Kop & Kande her og hos Klarborg: nissepigen og nissedrengen

På Julemærkehjemmene får børn, som kæmper med mobning, ensomhed og mistrivsel, hjælp. De bliver del af et fællesskab med sammenhold, nærvær og omsorg fra både andre børn og pædagoger.

For Julemærkehjemmene betyder sammenhold, at vi støtter hinanden. Kun på den måde kan børnene overkomme deres udfordringer og udvikle sig. Det synes jeg, årets Venskabsnisse symboliserer på smukkeste vis”, fortæller direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen.

En stor del af børnene på Julemærkehjem fremhæver venskaberne som noget af det vigtigste ved deres ophold. Derfor har Klarborg og Kop & Kande valgt at kalde nisserne for Venskabsnisser. 

På Julemærkehjemmene bliver børnene en del af et fællesskab med tryghed, omsorg og ikke mindst et stærkt sammenhold. 


et sammenhold gennem mange år

Ideen til Venskabsnisserne er opstået på baggrund af et mangeårigt sammenhold. I over 11 år har Kop & Kande og Klarborg støttet børn på Julemærkehjem gennem salg af Julemærker, julekort og udvalgte produkter.

Det går direkte i hjertekulen at opleve, hvordan børnene blomstrer, bygger selvværd og skaber venskaber - for nogle for første gang i deres liv. Jeg tager hatten af for det vigtige arbejde, Julemærkehjemmene udfører, og jeg glæder mig til det endnu tættere samarbejde vi, sammen med Klarborg, får fremadrettet omkring Venskabsnisserne,” siger Malene Maarbjerg Rasmussen, Marketing & Omnichannel Director i Kop & Kande.

Alle Venskabsnisser er designet af Etly Klarborg i tæt samarbejde med Kop & Kande og Julemærkefonden.
 
Det er første gang, de populære Klarborg-nisser lanceres uden et personnavn. Venskabsnisserne vil udkomme i en begrænset årrække. De kan købes enkeltvis og er en oplagt gaveidé til en god ven eller et særligt familiemedlem. Man kan også samle dem alle, så de danner et fællesskab af Venskabsnisser.

VENSKABSNISSERNE

  • Venskabsnisserne er designet af Etly Klarborg
  • Serien består af nisser, som bliver lanceret hvert år fra julen 2023 og frem

  • For hver solgte nisse går 10 kr. til Julemærkehjemmene

  • Nisserne kan købes i Kop & Kande-butikkerne, på kop-kande.dk, i Klarborgs butikker og på etlyklarborg.dk

  • Læs mere på kop-kande.dk


sammenhold på julemærkehjemmene

På Julemærkehjemmene bliver børnene del af et fællesskab med sammenhold, støtte og omsorg fra børn og pædagoger. I dagligdagen vægter vi fællesskabet højt i alt, hvad vi gør. Vi er sammen, når vi spiser, bevæger os, hygger, griner og leger. Vi er også sammen om det, der er svært. Så hjælper vi hinanden, bakker hinanden op og er opmærksomme på, hvordan vi hver især har det. 

Sammenholdet betyder, at vi støtter hinanden. Vi opmuntrer hinanden og giver skulderklap, når man lykkes. Og vi lægger armen rundt om hinanden og trøster, når det gør ondt. 

På Julemærkehjemmene er vi der for hinanden og holder sammen. Kun på den måde kan børnene overkomme udfordringerne og udvikle sig.

MOD på julemærkehjemmene

På Julemærkehjemmene støtter vi børnene, så de hele tiden kommer lidt længere, end de troede, de kunne. Mange har børnene har gennem livet fået at vide, at de ikke er gode nok. Men under opholdet på Julemærkehjemmet oplever de, at de får modet til at gøre ting, de ellers ikke troede, de var i stand til. At klatre højt op i et træ, at prøve nye ingredienser i maden eller at fortælle åbent om deres følelser til kammerater.

Et ophold styrker børnenes selvtillid og selvværd. Undervejs høster børnene små og store sejre, når de oplever at lykkes med noget, de ikke har prøvet før. Vi hjælper dem med at finde deres styrker og giver dem nye måder at se på dem selv. 

Vi lærer børnene at håndtere de udfordringer livet byder på. VI fortæller dem, at de ikke skal give op, selvom det nogle er svært. Det kræver nemlig også mod. 


Køb Julemærket og andre produkter med motivet i webshoppen

Støt børn på Julemærkehjem - dit bidrag gør en forskel

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®