Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Børnene byggede Julemærket i LEGO

LEGOLAND og Julemærkehjemmene skyder julen i gang med et sjovt juleprojekt. På tværs af landet skal Julemærkebørnene bygge fem udsnit af Julemærket, så de tilsammen danner en kæmpe mosaik.

Julemærket 2023 i LEGO

Her ses børnene fra Julemærkehjemmet Liljeborg med deres samlede værk. En prinsesse og hofnar fra LEGOLAND sørger for en ekstra eventyrlig stemning.

Opgaven er enkel. Byg et Julemærke i LEGO på hvert Julemærkehjem. Tilsammen skal det blive til en kæmpe mosaik af årets Julemærke.

Mandag d. 6. november var LEGOLAND først på besøg på Julemærkehjemmet Kildemose og senere på eftermiddagen på Liljeborg i Roskilde. 

Her skød Julemærkekunstner Lisa Grue byggeriet i gang sammen med nogle af Julemærkehjemmenes trofaste ambassadører - iværksætterne Katja Bamberger Bro og Thomas Erex, tv-vært Anders Breinholt og influencerne Annemette Voss Fridthjof og Carla Mickelborg.

LEGOLAND havde medbragt en kæmpe bunke LEGO klodser i julefarverne grøn, rød, hvid og guld. Til hver af de fem Julemærker skal der i alt bruges 25.000 mosaikklodser Dvs. at det samlede værk består af 125.000 klodser.

Tid til hygge og samvær

Efter en kort præsentation gik ca. 40 børn fra Julemærkehjemmet Liljeborg sammen med ambassadørerne i gang med at bygge løs. Det foregik ved, at de hver byggede en mindre plade, som de derefter satte på den store tavle, hvor der var plads til 88 plader, som tilsammen dannede det endelige motiv.

Der var hygge omkring bordene og tid til at snakke sammen, mens de forskellige plader blev fyldt. Roen blev efterhånden afbrudt af slag fra gummihammeren, når børnene skulle have banket de færdige plader fast på den store tavle. Efter halvanden times intensiv klodselægning lød slutsignalet.

Derefter var der tid til at udveksle high fives og kram og få taget fællesbillede med det næsten færdige motiv. For børnene havde det været en sjov oplevelse at bygge et stort billede i fællesskab sammen med de voksne.

Børnene bygger Julemærket i lego

Også på Julemærkehjemmet Kildemose byggede børnene en flot mosaik.

Bliver solgt på auktion

Nu går turen videre til Julemærkehjemmene Skælskør, Fjordmark og Hobro for at bygge de resterende mosaikker. 

Når alle fem Julemærker er samlet, er det planen, at de bliver afsløret til åbningen af Jul i LEGOLAND d. 23. november 2023. Herefter bliver de solgt på auktion, hvor alle kan byde på dem. Alle pengene fra salget går til Julemærkehjemmene. 

Hele ideen udspringer af, at LEGOLAND netop er blevet strategisk partner med Julemærkehjemmene. Det betyder, at de i løber af året finder på sjove projekter og indsamlingsaktiviteter til gavn for Julemærkehjemmene. Fx bliver børn fra alle fem Julemærkehjem inviteret på besøg i LEGOLAND.

”Vi er meget glade for og stolte af vores nye samarbejde med LEGOLAND. På Julemærkehjemmene hjælper vi børn, der kæmper med mobning, ensomhed og mistrivsel. Derfor giver det særlig god mening for os at samarbejde med LEGOLAND, som jo netop henvender sig til børnefamilier for at give dem en god oplevelse," siger Søren Ravn Jensen, direktør i Julemærkefonden.


Højdepunkter fra BYGGERIET

Lisa Grue bygger Julemærke

For Julemærkekunstner Lisa Grue var det overvældende at se sit værk omsat til LEGO.

Carla Mickelborg med Julemærkebørn

Carla Mickelborg hyggede sig sammen med børnene.

Anders Breinholt og Julemærkebørn

Motivet tog langsomt form i takt med, at pladerne blev sat på den store tavle. Her er det Anders Breinholt, som hjælper børnene med at få pladerne på rette plads.

Julemærket i LEGO

Motivet tager langsomt men sikkert form.

Katja Bamberger Bro og Julemærkebørn

"Det er fantastisk at sidde og lave hver sin lille plade, og så se det i det store hele. Så forstår man, at vi i fællesskab kan skabe noget stort. I dette tilfælde et smukt Julemærke", sagde iværksætter Katja Bamberger Bro.

Thomas Erex og Julemærkebørn

Thomas Erex udvikler til daglig opskrifter på plantebaseret mad. I dag skulle han dog følge opskriften på at lave et Julemærke i LEGO.

Annemette Voss og Julemærkebørn

Annemette Voss Fridthjof fortalte, at hun selv bor i hjem fyld med LEGO. Takket være hendes mand og børn, som alle er store LEGO-entusiaster.

Ambassadører og Julemærkebørn

Her ses Lisa Grue og de fem ambassadører med nogle af børnene og Julemærkemosaikken.


Køb Julemærket og andre produkter med motivet i webshoppen

Se alle de historiske Julemærker

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®