Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Julemærket 2023

H.K.H. Kronprinsessen og kunstner Lisa Grue præsenterede Julemærket. Overskuddet fra salget går som altid til børn på Julemærkehjemmene, hvor de får hjælp i deres kamp mod mistrivsel.


Årets Julemærke blev i dag afsløret af H.K.H. Kronprinsessen sammen med Julemærkekunster Lisa Grue. Det skete til et festligt arrangement på Københavns Rådhus, hvor Julemærket, som har fået titlen ”Tag med ud i juleskoven”, blev præsenteret.

Køb Julemærket her

Som altid går overskuddet fra salget til at støtte børn på de fem Julemærkehjem. Her får børn, der mistrives, bliver mobbet eller er ensomme, hjælp. Under et ophold bliver de del af et fællesskab med støtte og omsorg fra både børn og pædagoger. Det hjælper dem til at styrke deres selvværd og lærer dem nye måder at se sig selv og verden på.

En støttende hånd

Motivet på årets Julemærke er fyldt med dyr og planter, som man kan møde i de danske skove om vinteren. Lisa Grue har en særlig grund til at vælge dette motiv:

”Jeg har tegnet juleskoven, fordi naturen inkluderer os alle. Det er et positivt sted, hvor ingen dømmer dig, alle bliver accepteret. Naturen er en støttende hånd i ryggen. Når du er i naturen, skal du ikke præstere. Vi har alle brug for at blive ladet op, og det kan vi i naturen. Alle er velkomne i naturen. På den måde minder det jo om, hvad Julemærkehjemmene står for,” siger Lisa Grue.

Lisa Grue er uddannet i Design på Det Kongelige Akademi og har bl.a. illustreret en række bøger. Hun er vokset op på landet, og de mange timer tæt på naturen har påvirket hendes motiver, hvor livlige planter, farverige blomster og et væld af dyr mødes og skaber frodige og fabulerende mønstre.

Børn ud af mistrivsel

Værdien af Julemærkehjemmenes arbejde kom til udtryk, da fire tidligere Julemærkehjembørn; Casper, Benedicte, Ida og Helene kom på scenen. Her fortalte de om, hvordan et ophold havde hjulpet dem ud af problemer og givet dem styrken til at komme videre i livet. De havde oplevet mobning, angst for at gå i skole og mangel på venner. I dag kunne de alle kigge tilbage på et ophold, som havde forandret deres liv.

”På Julemærkehjemmet fik jeg for første gang rigtige venner. Nogle af dem snakker jeg stadig med i dag. Mit liv fik en ny start, en ny begyndelse. Jeg kunne kigge mig selv i spejlet og sige til mig selv, at jeg er god nok som jeg er," fortalte Helene, som i dag er 21 år.

Fire tidligere Julemærkehjem-børn og Kronprinsessen

Ida, Helene, Benedicte og Casper sammen med H.K.H. Kronprinsessen.

En vigtig sag

Julemærket er udkommet siden 1904, og dette års mærke er nr. 120. Selvom der ikke længere bliver sendt sender så mange julekort, som dengang, har Julemærket stadig en stor betydning.

”Indtjeningen fra salget af Julemærket udgør i dag kun 5 % af vores samlede indtægter. Vi er derfor helt afhængige af støtte fra privatpersoner, virksomheder og fonde. Heldigvis møder vi stor opbakning til vores arbejde. Der er rigtig mange, som gerne vil bidrage til at hjælpe børnene – ikke kun til jul, men året rundt,” siger direktør i Julemærkefonden Søren Ravn Jensen.

Der er stadig flere hundrede børn, som står på venteliste til at få et ophold. Det er derfor en oplagt mulighed for at hjælpe dem ved at købe Julemærket.

Køb Julemærket her


Julemærket 2023

  • Julemærket 2023 er nummer 120 i rækken af Julemærker, som er udgivet siden 1904.
  • Det har titlen ” Tag med ud i juleskoven”
  • Det kan købes online på julemaerket.dk fra i d. 3. november og fra lørdag d. 4. november i PostNords netbutik og i følgende butikker: Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Meny, Spar, Min Købmand, Løvbjerg, Bilka, Føtex, Salling, BR, Bog & idé, BOGhandleren, Kop & Kande samt landets posthuse.
  • Et ark koster 95 kr.

Julemærkehjemmene

  • Julemærkehjemmene hjælper børn, der kæmper med mistrivsel, mobning, ensomhed og lavt selvværd.
  • Hvert år får op mod 1.000 børn i alderen 7-14 år ophold på et Julemærkehjem.
  • Der er fem Julemærkehjem i Danmark: I Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted og Roskilde.
  • Julemærkehjemmene modtager kun 2,7 % i offentligt tilskud og er derfor helt afhængige af støtte fra private, virksomheder og fonde.
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®