Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
Madværksteder - Opskrifter

Rugbrødscookies

Lækre sunde snacks til den lille sult på farten.

Rugbrødscookies

Kategori: Mellemmåltid

   Sværhedsgrad

Opskriften er til 18 stk.

Arbejdstid: 1 time / tid i alt: 1 døgn

Tip!

Rugbrødscookies er gode i madpakken og som formiddags- eller eftermiddagsmåltid.


Det skal du bruge:

Kerner til iblødsætning:

  • 4 dl rugkerner
  • 4 dl græskarkerner
  • 3 dl vand

Dej:

  • 10 g gær
  • 2 dl vand
  • ¾ dl hvedemel
  • ½ tsk. malt (kan købes i større supermarkeder eller undværes)
  • 4 dl rugmel
  • 2 stk. fintrevet gulerod
  • 150 g dadler, tørrede eller friske udstenet og groft hakket
  • 1 spsk. salt

Sådan gør du:

Dag 1:

Sæt kernerne i blød i vand i 24 timer ved stuetemperatur. Opløs gæren i vand og rør hvedemel, malt og rugmel i. Til sidst vendes gulerødder, dadler og salt i. Koldhæver på køl natten over.

Dag 2:

Ælt de iblødsatte kerner sammen med dejen og form den til 18 kugler, og sæt dem på bagepladen med stor afstand imellem. Tryk dem flade som cookies, og lad dem hæve i 1-2 timer ved stuetemperatur. Bages ved 180 grader i 20-25 minutter.


Velbekomme 

madværksteder

Vi har fokus på gode og sunde madvaner og fællesskabet om det gode måltid.

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®