Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Ægtepar samler flasker til fordel for børnene

Der er mange måder at samle ind til Julemærkehjemmene på. Yvonne og Niels har valgt at bruge tid hver dag på at samle flaskepant.

Ægtepar støtter børn på Julemærkehjem

Niels og Yvonne har valgt at bruge tid hver dag på at samle flaskepant for at kunne hjælpe børnene til en bedre hverdag.


Det er blevet til mange ture hen til pantmaskinen i det lokale supermarked. Men det betyder ikke noget for pensionistægteparret Yvonne (76 år) og Niels (80 år) fra Slagelse. De er nemlig på en indsamlingsmission for Julemærkehjemmet Skælskør.

Hver dag bruger de et par timer på at køre rundt på rastepladser og andre steder for at finde dåser og flasker, som de kan få pant for. Pengene donerer de til Julemærkehjemmet.

Undervejs kommer ægteparret ofte i snak med andre, og de får masser af positive tilbagemeldinger: 

”Vi fortæller folk, at vi samler flasker til fordel for Julemærkehjemmet Skælskør, og når de hører om det, tilbyder de os deres flasker eller mindre beløb. De vil nemlig også gerne hjælpe.”

En rørende historie

Ægteparrets første møde med Julemærkehjemmene opstod lidt tilfældigt. De var glade for at vandre og havde derfor meldt sig til at gå Julemærkemarch.

”Helt tilbage i 1977 begyndte vi at gå Julemærkemarch. I starten vidste vi ikke så meget om hjemmet, men et af de første år kom en pige hen til os og spurgte om, vi skulle gå sammen. Under turen fortalte hun, hvorfor hun var på Julemærkehjem, og hvordan hun fik hjælp.” 

Pigens historie rørte Yvonne og Niels dybt. Da de dengang lige havde købt hus, var det småt med midlerne, men senere kunne de støtte hjemmet. Og da de gik på pension, begyndte de dagligt at samle flasker til fordel for hjemmet.

Giver børn et bedre liv

De mange timer rundt i området betaler sig. For fire år siden kunne ægteparret donere 100.000 kr. til Julemærkehjemmet, og for nylig kunne de glæde børnene med en donation på 50.000 kr.

”Vi støtter Julemærkehjemmene fordi det er børn, der trænger til hjælp. Vi besøger jævnligt hjemmet i Skælskør og møder børnene. De er søde til at hilse på os og fortælle deres historier. Sidst var der en dreng, som fortalte, at han var på Julemærkehjem, fordi hans far ikke gad se ham mere. Det giver os en masse at vide, at vi kan hjælpe disse børn til et bedre liv."


Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®