Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Statsministeren besøgte Julemærkehjem for at tale om trivsel

Mette Frederiksen besøgte i slutningen af marts Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde. Her talte hun med børnene og fik indblik i, hvordan de får hjælp til at få ny tro på sig selv efter en hverdag med mobning.

Mette Frederiksen besøger Julemærkehjemmet

Statsminister Mette Frederiksen omgivet af børn og voksne fra Julemærkehjemmet Liljeborg.


Det ville være fedt, hvis der var flere voksne til at forhindre mobning i frikvarterne.

Sådan lød et af ønskerne fra et Julemærkebarn, da statsminister Mette Frederiksen kom på besøg på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde. Her var hun for at høre børnenes input til, hvordan man kan styrke deres trivsel.


Mobning og skærmbrug

Under besøget fik hun mulighed for at deltage sammen med seks børn i et børnepanel. Samtalen handlede blandt andet om skolelivet, om voksne, der ikke tager mobning alvorligt nok, og om hvilke konsekvenser det kan få, hvis børn bruger alt for meget tid foran deres telefon, iPad eller computer.

Statsministeren spurgte undervejs interesseret ind til børnenes hverdag og oplevelser med at mangle selvværd, blive mobbet og gemme sig derhjemme bag en skærm.

Derefter fik hun en rundvisning på hjemmet af de to Julemærkebørn Balder og Amina. De viste hende bl.a. deres værelser og et krea-værksted. 

Mette Frederiksen besøger Julemærkehjem

Der var plads til store smil, da statsministeren trådte ind ad døren.


Bedre trivsel til børn

Trivsel blandt børn og unge er et af de punkter, som står øverst på regeringens dagsorden. Og derfor var det oplagt for Mette Frederiksen at besøge et Julemærkehjem.

På Julemærkehjemmene arbejder vi hver dag på at hjælpe børn ud af mistrivsel. Gennem fællesskaber, omsorg og nærvær får børnene opbygget en ny tro på dem selv i løbet af de ti uger, opholdet varer.

”Vi er glade for, at statsministeren har fokus på det store arbejde, vi laver for børnene. Vi håber, at de indtryk, hun har fået med hjem, vil inspirere hende i regeringens vigtige arbejde for at øge trivslen blandt børn. Vi har stor erfaring med at hjælpe børnene og står derfor gerne til rådighed, når det handler om at bidrage med konkrete forslag til at løse et meget alvorligt og komplekst problem”, fortæller direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen.

Mette Frederiksen besøger Julemærkehjem

Undervejs var der også tid til at uddele kram.


Ønsker til en bedre skoledag

Til slut blev der taget fællesfoto, uddelt highfives og give kram. Herefter modtog Mette Frederiksen en kuvert med breve fra børnene. I brevene havde de skrevet deres ønsker til en bedre skoledag. Desuden fik hun 10 konkrete forslag fra Julemærkehjemmene til, hvordan man kan skabe bedre trivsel hos børn.

Herefter blev hun fulgt ud til bilen af Balder og Amina, som vinkede farvel til hende.

Besøget og børnene havde gjort stort indtryk på statsministeren:

Jeg har mødt nogle meget søde og kloge børn, som har nogle gode råd til, hvordan vi voksne passer bedre på de børn, som har det dårligt og bliver mobbet.

Samtidig bliver vi nødt til at have en snak om, hvor meget vi bruger skærme. Børn har behov for at bevæge sig og være i stærke fællesskaber, fx ved at lave mad eller dyrke sport sammen. Det gør man her, og det kan vi tage ved lære af.

Mette Frederiksen, Statsminister

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®