Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

TYLLA HAR FUNDET GLÆDEN

Tylla var meget alene og kom ofte til at kritisere sig selv. På Julemærkehjemmet har hun fået venner og er blevet glad for sig selv igen.

Tylla på Julemærkehjem

13-årige Tylla synes, det er megahyggeligt og sjovt at være sammen med de andre børn på Julemærkehjemmet Hobro.


Jeg kan godt lide alle menneskerne her, og at man får rigtig mange venner. Man er aldrig alene. De andre er så gode til at tage imod en, og de vil bare gerne lære en at kende.

Tylla, 13 år.

Fællesskabet er kernen i Julemærkehjemmenes arbejde med børnene. Vi tror på, at alle børn har værdi for fællesskabet. Og det har 13-årige Tylla i den grad nydt godt af i sit ophold på Julemærkehjemmet Hobro.


Havde svært ved at komme i skole

Grunden til at Tylla har fået et ophold, er, at hun gerne ville have venner og et bedre selvværd. I hjemmet lidt uden for Silkeborg var hverdagen blevet for ensom.

”Jeg var meget alene, når jeg havde fri, så sad jeg bare og så film på min telefon. Jeg havde lidt venner rundt omkring, men det var ikke mange. Jeg var måske ikke så god til at spørge andre.” 

Og måske var der en grund til, at hun ikke fik spurgt de andre, om de skulle været sammen. Tylla kæmpede med et lavt selvværd. Selv beskriver hun det sådan: 

”Jeg kritiserede mig selv, jeg syntes ikke, jeg var god til noget, eller at jeg kunne noget. Det kunne være en lille ting, hvis jeg fx bagte en kage, så ville jeg kritisere den, selv om andre sagde, den var helt vildt flot.” 

Det lave selvværd gik også ud over hendes skolegang. Hun havde svært ved at komme op om morgenen og tage i skole. 

”Jeg tog afsted, men jeg havde overhovedet ikke lyst. I timerne var det svært for mig, for jeg var i en klasse med mange elever. Jeg sagde ikke særligt meget, for jeg vidste, at der ville gå lang tid, inden jeg blev taget.”

Hendes forældre trøstede hende og opmuntrede hende, så godt de kunne. Men det hjalp bare ikke. Derfor besluttede de sig for at søge om et ophold på Julemærkehjem.


Se Tylla fortælle sin historie

I videoen kan du høre Tylla fortælle sin historie.


Altid nogle at være sammen med

Inden opholdet startede, var Tylla meget nervøs, for hvad nu hvis hun ikke fik nogen venner? Men heldigvis gik alting godt.

”Egentlig havde jeg ikke meget lyst, men jeg var også nysgerrig. Jeg havde ikke lyst til at komme væk fra dem, jeg kendte og være sammen med folk, jeg slet ikke vidste, hvem var. Men jeg er blevet glad for det, og jeg har fået en masse venner her. Det er dejligt, at jeg altid kan gå hen og snakke med nogen, og der er altid nogen, som gerne vil være sammen med en. Det har jeg ikke prøvet derhjemme.”

Hun er især glad for, at de alle er så meget sammen. Det gælder både, når de laver aktiviteter udendørs eller spiller spil indenfor.

Også i skolen har Tylla oplevet en forandring. Når børnene går i skole på Julemærkehjemmet er de i små hold med 5-8 elever. De går i skole enten om formiddagen eller eftermiddagen. Resten af tiden laver de fællesaktiviteter.

”Det er meget færre timer i skolen her, og man kan få meget mere hjælp i timerne, for der er færre i klassen. Men man skal stadig nå at lave det, man skal nå at lave normalt i skolen.”


Glad og smiler mere

Tylla har nu været på Julemærkehjemmet i lidt over 6 uger, og hun kan allerede mærke store forandringer. Hun er holdt op med at kritisere sig selv.

”Der er ikke noget, jeg laver her, hvor jeg tænker, at det er jeg helt vild dårlig til. Hvis jeg laver noget, jeg normalt ikke kunne finde ud af, kan jeg godt mærke, at jeg blevet bedre til det, og så bliver jeg helt glad.” 

Og glæden lyser da også ud af hende, når hun fortæller, hvordan hendes far og mor oplever den nye udgave af hende.

”Jeg er blevet gladere og kommet i bedre humør. Min forældre siger, at jeg virker gladere og jeg smiler mere. Jeg tror det er fordi, jeg er blevet mere aktiv, og jeg kan se en forandring ved at være her.” 

Vi styrker børnenes selvtillid og selvværd

Det er en vigtig del af børns udvikling at turde tro på sig selv og vide, at man er god nok, som man er. Når vi arbejder med børnenes selvværd og selvtillid, sætter vi fokus på store og små sejre i hverdagen.
Læs mere om selvværd.


Hjælp andre børn som Tylla

Kom på Julemærkehjem

Hjælp, der varer ved

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®