Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

BERTRAM HAR FÅET VENNER OG ENERGI 

Derhjemme havde Bertram få venner og tilbragte dagene for sig selv. På Julemærkehjemmet har han fået masser af venner og meget mere lyst til at stå op om morgenen.

Bertram på Julemærkehjem

Bertram (tv) sammen med nogle af de mange børn på Julemærkehjemmet Hobro.


Mere energi og flere venner. Det er to af de ønsker, som 14-årige Bertram har fået opfyldt gennem sit ophold på et Julemærkehjem. Derhjemme havde han nemlig ikke så mange venner, og det betød, at hans dage blev lange og ensomme.

”Jeg går i en specialklasse og der er ikke rigtig nogen, der kan mødes i fritiden. Så sad jeg derhjemme og spiste eller spillede. Nogle gange gik jeg en tur, men ellers sad jeg bare derhjemme og havde ikke rigtig noget at lave.” 

Samtidig har han kæmpet med skoletræthed i sin forrige skole. Det var svært for ham at komme op om morgenen, og han var ofte utilpas, når han skulle afsted. 

”I min gamle skole holdt jeg op med at komme. Jeg kunne ikke lide at være der, selv om de andre børn behandlede mig godt. Det var en psykisk barriere, der bare gjorde, at jeg ikke kunne komme afsted. Når jeg lå i sengen om morgenen, kunne jeg få ondt i maven eller hovedet.”


Se Bertram fortælle sin historie

I videoen kan du høre Bertram fortælle sin historie.


Ikke muligt at kede sig

På Julemærkehjemmet kom han hurtigt ind i fællesskabet. Selv om han lige skulle vænne sig til at være sammen med så mange andre børn. 

”Jeg var lidt nervøs for at være væk hjemmefra og skulle prøve noget nyt. Til at begynde med var det ret specielt at skulle bo sammen med 15 andre børn på ens alder. Men jeg blev hurtigt vant til det. Efter de første dage holdt jeg op med at være nervøs. Det hele gik bare godt.”

Det er del af opholdet på et Julemærkehjem, at børnene deler værelser, og man spiser sammen i spisesalen. I løbet af dagen er der mange aktiviteter, som børnene kan vælge imellem. Og for Bertram har det betydet en helt ny hverdag. 

”Man keder sig aldrig, for der er altid nogen at lave noget med. Hvis den ene ikke er med på at gå ud eller at spille, så er der altid en anden, der vil. Jeg kan godt lide fællesskabet, når vi hygger os sammen, eller vi spiller fodbold, padel, basketball eller hopper på hoppepude.”

De mange timer sammen med de andre børn har ført til, at Bertram hurtigt har fået nye venner. De kan både lave sjov og tale om alvorlige emner, som hvorfor de er på Julemærkehjem.  

”Man bliver næsten automatisk venner med alle. Jeg har fået mange venner, fx Lau, Lukas, Patrick og Omar. Vi snakker om, hvordan vi har det, og hvad vi laver derhjemme. Vi kan snakke om alt, også ting der er svære. For alle har en lille eller stor ting, de gerne vil ændre på. Der er ikke nogen, der føler sig udenfor”.


Mere energi

Som opholdet er skredet frem, har Bertram fået langt mere energi. Det er er derfor blevet meget lettere for ham at stå op om morgenen og møde dagen. 

”Jeg har det meget bedre. Jeg er meget mere frisk, Jeg har lyst til at komme ned til morgenmaden og sige hej til alle de andre, for alle er bare glade, og man bliver bare i godt humør af at være her.”

Han har også oplevet, hvad de små ændringer i kosten, kan betyde for hans daglige energiniveau.

”Jeg har lært, at man kan blive træt, hvis man ikke får noget ordentlig mad. Her spiser vi sund mad, masser af grøntsager og mindre kød. De er gode til at putte grøntsager ind i maden, fx hvis de laver frikadeller, putter de en masse grøntsager i farsen, og så spiser man bare grøntsager uden at tænke over det.”


Opholdet er en gave

Det er derfor en helt ny udgave af Bertram, som vender hjem til familien:

”Når jeg er hjemme i weekenden, har jeg fået at vide af min far og mor, at jeg har mere energi, mere lyst til at gøre tingene, og jeg er i bedre form, når vi laver noget aktivt sammen. Jeg er også begyndt at køre mountainbike igen. Jeg føler, at jeg er kommet i bedre form, så jeg kan køre længere uden at blive træt.”

Til slut giver han et råd til alle andre børn, der står i samme situation, som han gjorde: 

”Hvis det er muligt, så tag på Julemærkehjem. For det er en gave, at man kan komme sådan et sted hen og få det bedre.” 


Vi styrker børnenes selvtillid og selvværd

Det er en vigtig del af børns udvikling at turde tro på sig selv og vide, at man er god nok, som man er. Når vi arbejder med børnenes selvværd og selvtillid, sætter vi fokus på store og små sejre i hverdagen.
Læs mere om selvværd.


Hjælp andre børn som Bertram

Kom på Julemærkehjem

Hjælp, der varer ved

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®