Få julens bedste opskrifter

Få et flot opskriftshæfte med nem og let julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2022JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuledonationBestil firmajulekortBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

JULEMÆRKET 2022 – EN JULEHILSEN MED HJERTET

Mandag den 31. oktober 2022 blev årets Julemærke endelig afsløret. Julemærket 2022 er dobbelt-royalt. Det markerer nemlig både Hendes Majestæt Dronningens 50-års Regeringsjubilæum og Fredensborg Slots 300-års jubilæum – derfor var det da også helt naturligt, at det var H.M. Dronningen selv, der skulle afsløre årets Julemærke.


Se alle højdepunkterne fra offentliggørelsen af årets Julemærke.

Royal hyldest

Julemærket 2022 bærer titlen ”En Julehilsen med Hjertet”. Det er både en hilsen til alle dem, der år efter år køber Julemærket og støtter børnene på Julemærkehjem, men det er også en særlig hilsen til Hendes Majestæt Dronningen. Årets Julemærke markerer nemlig både H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum og Fredensborg Slots 300-års jubilæum. Selve motivet på Julemærket trækker derfor også inspiration fra de tre Julemærker som H.M. Dronningens har tegnet.

Englene stammer helt tilbage fra Julemærket i 1970, Hjertekransen fra 2003 og brevduerne med julekortene optrådte på mærket fra 2015. I midten står Fredensborg Slot klar til at fejre jul.

Den grafiske stil på årets Julemærke er papirklip. Det leder tankerne hen til de festlige juleklip, man laver i juletiden og samtidig skaber det mindelser om det Julemærke H.M. Dronningen skabte i 2015 – her brugte Majestæten blandt andet papirklip.


Casper og Ella delte deres historier

Dronningen, Julemærkebørn
Dronningen, Julemærkebørn

De to tidligere Julemærkebørn Casper Schau Pedersen på 13 år og Ella Stoltenberg, 12 år deltog i offentliggørelsen af årets Julemærke. De modtog H.M. Dronningen ved indgangen til Festsalen og overrakte hende en fin buket, og efterfølgende skulle de på scenen og fortælle om deres ophold på Julemærkehjem. På scenen fortalte de begge, hvordan deres ophold havde hjulpet dem gennem ensomhed og angst. Opholdet havde givet dem venner og en ny tro på dem selv.


Maria Lucia sang sammen med Julemærkebørnene

Julemærket 2022, Maria Lucia

Den dygtige sanger Maria Lucia sang sammen med et kor af skønne Julemærkebørn - og et par børnene sang endda solo. Det var en meget rørende og fin optræden, og der var ikke et øje tørt blandt publikum. Børnene sang kor på sangen 'A million dreams', der ligesom Julemærkehjemmene fokuserer på at skabe håb og positive tanker. Efterfølgende sang Maria Lucia juleklassikeren 'Når du ser et stjerneskud'.


En helt særlig forbindelse

Årets Julemærke, Julemærkekunstner, Dronningen

Årets kunstner er illustrator Niels Ditlev. Han er uddannet reklametegner og er bl.a. kendt for sine designs for Carlsberg, DSB, Tivoli og Det Ny Teater, og han har modtaget Guldkornet, som er en pris, der hylder kreativiteten i reklamebranchen.
Niels Ditlev har et ganske særligt forhold til Julemærkehjemmene. Han har nemlig selv som barn været på Julemærkehjem.

Det er en stor ære for mig at få lov til at udvikle Julemærket 2022, Jeg har nemlig selv været på ophold på Julemærkehjemmet Hobro i 1962. Denne kærlige oplevelse i en ellers vanskelig barndom har sat sit positive præg på min opvækst. Og nu har jeg fået en mulighed for at kunne give noget tilbage.