Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

thea fik besøg af sin klasse

11-årige Thea havde sin skoleklasse på besøg, mens hun var på Julemærkehjem. Både Thea, klassekammeraterne og hendes lærer syntes, at det var en god og givende oplevelse.

Glad pige, Julemærkehjem, klassebesøg

11-årige Thea viser stolt motionsrummet frem for sine klassekammerater og sin klasselærer Anna. 


Når man er på ophold på et Julemærkehjem, har man altid mulighed for at invitere sin klasse hjemmefra på besøg. Mange af Julemærkebørnene har glæde af at dele deres nye hverdag med klassekammeraterne, og vi oplever, at en stor del af skolerne og klasselærerne er glade for muligheden for at besøge barnet på hjemmet.

Det er en stor oplevelse og meget betydningsfuldt for barnet at kunne vise Julemærkehjemmet frem og få muligheden for at fortælle om alt det, som vedkommende har oplevet. Samtidig giver besøget kammeraterne en bedre forståelse af, hvad det betyder, at deres klassekammerat er på Julemærkehjem. Det er med til at gøre overgangen tilbage til skolen lettere.

Sådan går børnene i skole på Julemærkehjemmene


Et kæmpe plus

11-årige Thea fra Thorsø var i foråret 2022 på ophold på Julemærkehjemmet Hobro. Her fik hun besøg af sin klasse og sin klasselærer Anna Ruth Kjems Steenfeldt. Det var en stor oplevelse for både Thea og kammeraterne:

Det var et kæmpe plus for både Thea, hendes klassekammerater, at vi kunne komme på besøg. Thea fik mulighed for at fortælle om sit ophold og alle sine oplevelser, og man kunne tydeligt mærke, hvor stolt hun var. De andre elever fik et indblik i hendes hverdag på hjemmet og kunne for en stund dele det med hende,” fortæller Anna Ruth Kjems Steenfeldt.

For klasselæreren var besøget desuden en god anledning til at genetablere fællesskabet i klassen:

At besøge Thea på Julemærkehjemmet gav mig som lærer en følelse af lige at kunne samle alle trådene igen. Det kan jo godt føles lidt besynderligt, at en elev ikke er til stede og ikke er en del af klassen i så mange uger, men besøget her gav mig en rigtig god mulighed for ligesom at samle klassen igen,” fortæller hun.

Betydningsfuld anerkendelse

Før hun kom på Julemærkehjem havde Thea det svært socialt. Hun følte sig ofte lidt ensom, hun blev drillet og havde ikke så mange venner. Derfor var det rart for hende at opleve klassekammeraternes oprigtige glæde og interesse for hendes ophold:

Det var virkelig dejligt at have besøg af min klasse, og der var mange af de andre, som spurgte om de måtte bytte med mig, fordi de syntes, det var så fedt. Det var rigtig dejligt at høre,” fortæller Thea.

Anna Ruth Kjems Steenfeldt kunne også se, hvordan oplevelsen virkelig gjorde indtryk på Thea:

Thea var simpelthen så stolt, glad imødekommende og gæstfri. Det betød rigtig meget, at vi kom hele flokken for at se hende, og det hun laver. Jeg kunne tydeligt mærke, at det var en stor anerkendelse for hende.


Styrket i troen på sig selv

Når Thea i dag ser tilbage på sit ophold, fremhæver hun særligt en ting. Nemlig at hun har fået nemmere ved at tale med de andre i klassen, fordi hun på Julemærkehjemmet oplevede, at hun kunne tale med alle. Den udvikling bemærkede Anna Ruth Kjems Steenfeldt også under besøget.

Jeg kunne virkelig mærke, at Thea var vokset, og at hun nød det. Hun tog initiativ og var bare klar på at vise os rundt og fortælle om sin hverdag. Det var meget tydeligt, at hun var blevet styrket i sin tro på sig selv, og havde fået en anden ro og tiltro til omverdenen.

Anna Ruth Kjems Steenfeldt, Theas klasselærer

Vi styrker børnenes selvtillid og selvværd

Det er en vigtig del af børns udvikling at turde tro på sig selv og vide, at man er god nok, som man er. Når vi arbejder med børnenes selvværd og selvtillid, sætter vi fokus på store og små sejre i hverdagen.
Læs mere om selvværd.


Hjælp andre børn som Thea

Kom på Julemærkehjem

Hjælp, der varer ved

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®