Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Arv og testamente

For Morten betyder det meget at gøre en forskel for andre

Da Morten og hans kone stod i en helbredsmæssig svær situation, søgte de hjælp hos en velgørende organisation. Her blev der taget hånd om dem med det samme, og det er derfor helt naturligt for Morten at betænke en organisation i sit testamente.

Det Gode Testamente - arvesamarbejde

Morten - om arv og testamente for udsatte børn

Morten og hans kone fandt hjælp hos en velgørende organisation, da de havde allermest brug for det. For dem føles det helt rigtigt at give tilbage. Artikel med Morten, Det Gode Testamente, august 2021.


For nogle år siden havde Morten og hans kone brug for hjælp. Lykkeligvis fandt de hjælp hos en velgørende organisation, der stod klar med det samme. Hos organisationen fik de vejledning og hjælp til at kontakte de rigtige mennesker. En hjælp og støtte, som Morten håber andre også kan få gavn af.

Det er godt, at der findes organisationer, som rent faktisk står klar til at hjælpe dig, fortæller Morten. – For når man står i en situation, hvor man er bekymret og angst er det eneste man ønsker, at der er nogen, der tager hånd om én.

Giv noget godt videre

I Mortens verden er det vigtigt, at alle medmennesker skal have de samme muligheder, som han selv har fået. Derfor er det helt afgørende at værne om de organisationer, der sikrer den demokratiske adgang til viden og hjælp.

– Det betyder noget for mig, at dem der kommer efter mig kan nyde godt af den samme hjælp, som jeg har fået. Det føler jeg som nulevende borger et ansvar for at sikre. Specielt fordi jeg har sat børn i verden.

Ikke noget, man taler om

I Mortens omgangskreds er der ikke mange, der har taget snakken om at betænke et godt formål. Når emnet kommer op siger de fleste venner, at de tit har overvejet det. Men de har ikke rigtigt fået talt videre om det.

– Det er ærgerligt, for det er en vigtig ting at få snakket om.


Vi skal turde tale om det at betænke et godt formål.

Morten

Et nemt valg

For Morten og hans kone var det ikke svært at blive enige om, hvilken organisation de ville betænke. De har begge haft brug for hjælp, og det føles helt rigtigt at betænke dem, der har hjulpet dem. Både for at sige tak og for, at de kan hjælpe deres børn i fremtiden.

– Vi kan sige, at vi har gjort vores bedste for at placere pengene der, hvor de gør gavn.

Sammen kan vi gøre en forskel

At gøre en forskel, er i det hele taget vigtigt for Morten. Vi skal være bedre til at give noget til hinanden. Det skaber venlighedsringe, der spreder sig. Og så får det betydning for os alle sammen. Ikke bare på det menneske, der får hjælpen, men også på, hvordan vi ser på hinanden.

– Jeg kan gøre en forskel, og du kan gøre en forskel. Lige her og nu ved at give nogle af de penge, du alligevel ikke kommer til at bruge.


Når vi giver til hinanden, skaber vi venlighedsringe, der spreder sig.

Morten

Fakta om arv og testamente - bliv klogere

Piger laver hjerte

Sådan gør du, hvis du vil betænke andre i dit testamente.

Verdens venligste advokat - gode råd om testamente

At betænke et godt formål i dit testamente. Er det noget for dig?

kvinde leger med sine børn

Bliv inspireret af andre og få gode råd i vores guide til arv og testamente.

FÅ GRATIS RÅD AF DET GODE TESTAMENTE

Det Gode Testamente er et samarbejde mellem en række af landets velgørende organisationer, som er gået sammen for at være bedre til at hjælpe og støtte dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed.

Det Gode Testamente står bag websitet detgodetestamente.dk, hvor der kan hentes inspiration, vejledning og gratis advokatrådgivning, hvis du ønsker at betænke en god sag i dit testamente.

Det Gode Testamente
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®